.

Vilallonga del Camp viu de ple la celebració de la Fira i Festa del Roser. Divendres tenia lloc la processó amb la imatge de la Verge del Roser, tan estimada a la vila, i dissabte a la tarda s’inaugurava un altre dels plats forts d’aquests dies: la Fira d’entitats i comerç, un clàssic de Vilallonga que per segon any canvia d’escenari i se situa a la pista poliesportiva.

Un total de 15 estands s’hi arrepleguen, gaudint de més espai que als carrers annexes, on se celebrava tradicionalment. Darrere el pavelló, i a tocar del Parc de les Parades s’ha situat la munió d’atraccions per la mainada.

Durant la inauguració, però, l’alcalde, Gerard Gené, lamentava en nom del consistori els fets produïts la nit anterior en el context del festival musical Fot-li gasto, quan una baralla va acabar amb diversos joves hospitalitzats.

La Fira d’entitats i comerç mostra la vitalitat de Vilallonga. Com ara la de l’escola Pere Virgili, que presenta un photocall amb una exposició dedicada als 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides: “Es tracta del treball que abordarem de manera transversal aquest curs acadèmic”, explicava a DiariTots21 la seva cap d’estudis, Yoli Sànchez. L’any passat el van dedicar al món del teatre.

Al seu torn, l’Associació de Dones promou un sorteig de productes de bellesa i gastronòmics per només un euro i mostra en una exposicio fotogràfica les activitats que desenvolupen al llarg de l’any. També és el cas del Museu Pere Virgili, que ofereix una àmplia gamma de fotografies de la recent  recreació de la Batalla de Vilallonga.

Al seu torn, dos estands de l’Ajuntament presenten els projectes i obres realitzades pel consistori, o en curs de realització, i una mostra de la celebració dels 60 anys del cinema del Centre Recreatiu, on properament es presentarà un llibre dedicat a la vida de Josep Maria Vallès, l’ànima del cinema. La Fira clourà aquest diumenge, però la Festa del Roser s’allargarà fins al 15 d’octubre.

Us oferim un recorregut fotogràfic de la jornada inaugural. Fotos: DiariTots21.

Josep Maria Vallès, a l’estand de l’Ajuntament