.

Paquito D’Rivera. Foto: Cedida

La Cinquena de Mahler -interpretada per la Franz Schubert Filharminia– i l’actuació del jazzista internacional Paquito D’Rivera -que col.lecciona 16 premis Grammy– ho farà en la Gala Benèfica de la Fundació Carreras, són dues de les grans apostes musicals de la temporada de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, que ha començat a caminar aquest final de mes i es perllongarà fins al juny de l’any vinent. Serà el primer cop que Vila-seca escoltarà la Cinquena de Mahler.

La Franz Schubert Filhamonia. Foto: Cedida

També actuarà en aquesta temporada la cantant Beth i, en un format clàssic, Ton Koopman i la Franz Schubert Filharmonica. L’Auditori aposta per un alt nivell dels intèrprets i combina música clàssica -que és el rovell de l’ou de la seva proposta- amb gèneres més contemporanis. És una fórmula d’èxit reconeguda i consolidada arreu.

L’Auditori Josep Carreras ha acollit la presentació de la nova temporada 2024- 2025, que s’allargarà fins al proper 14 de juny. La presentació ha anat a càrrec de la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Manuela Moya; el director del Conservatori i programador de l’Auditori, Josep Solórzano i el director de la Franz Schubert Filhamonia, Tomàs Grau.


Altres notícies:


En total, la programació per la nova temporada aplega 34 concerts, 10 dels quals són gratuïts i per a tots ells se’n pot obtenir entrada a la plataforma única entrades.vila-seca.cat.

“Es tracta de la 22a temporada de l’Auditori Josep Carreras, la qual acollirà la sempre esperada Gala benèfica que enguany ens portarà al mític saxofonista i clarinetista Paquito D’Rivera”, ha explicat la presidenta de la Fundació, Manuela Moya. També ha posat en relleu que “un dels concerts destacats serà el de la Beth el proper 29 de novembre, en commemoració del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència vers les Dones” tot afegint que “també tenen una presència destacada els 9 concerts dins del Cicle Joan Guinjoan, el qual acosta el públic als compositors del nostre territori”.

Finalment, la presidenta ha recordat “l’excel·lent acústica de l’Auditori, que permet gaudir d’una experiència única tant pels músics com per al públic assistent als concerts”.

La presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Manuela Moya; amb el director del Conservatori i programador de l’Auditori, Josep Solórzano – a la seva esquerra-, i el director de la Franz Schubert Filhamonia, Tomàs Grau.. Foto: Cedida

Per la seva banda, el programador de l’Auditori, Josep Solórzano, ha explicat que “es tracta d’una programació de continuïtat i molt diversa, una de les més estables dins del panorama musical de Catalunya, la qual converteix a l’Auditori Josep Carreras com una referència de música clàssica del país”. Ha continuat dient que “en aquesta programació tan diversa també hi ha una forta aposta per als nous creadors i els joves intèrprets, sorgits dels
conservatoris més destacats com ara el del Liceu o l’ESMUC”.

Finalment, el director de la Franz Schubert Filharmonia, Tomàs Grau, ha agraït els diversos anys de col·laboració amb l’Auditori, “el qual manté un nivell de qualitat alt en la seva llarga programació de 9 mesos i també manté la fidelitat a la música clàssica”. Ha afegit que “en aquesta ocasió, la FSF oferirà a Vila-seca 4 concerts: 3 a l’Auditori i 1 al Celler, que tindrà lloc aquest divendres 4 d’octubre”, tot destacant també el concert de la FSF que dirigirà Ton Koopman a finals de març, “un director que ha dirigit les orquestres més destacades a nivell
mundial”.

La temporada de l’Auditori Josep Carreras va iniciar-se el passat 27 de setembre amb un concert de Joan Martí Frasquier i Albena Petrovic i posaarà punt i final el 14 de juny amb l’Ensemble O Vos Omnes.