.

Una representació de la trentena d’acadèmics presents a l’Hiu. Foto: H.Moya

L’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona ha visitat la vila marinera de Cambrils, i ho ha fet per descobrir el restaurant Hiu, liderat pel xef Sergi Palacín, format a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Un establiment camí dels dos anys de vida.

“L’àpat ha estat espectacular, tota una aposta creativa de futur” ha assegurat Ana Vilallonga, presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona. La  cuina de l’Hiu la caracteritzen els notables tocs asiàtics, fruit de l’experiència d’una dècada d’en Sergi Palacín als fogons del Gangan de Bangkok, que va ser considerat durant força anys el millor restaurant d’Àsia.

Sergi Palacín (dreta) cuinant amb el seu equip. Foto: H.Moya

Hiu en tailandès significa ‘tenir gana’, i entre això i les creacions culinàries del xef, sumat al maridatge del celler prioratí Mas Alta, representat pel seu director comercial, Manel Subirà, el dinar ha delectat i molt els paladars dels acadèmics. El subdelegat del Govern espanyol a la demarcació de Tarragona, Santiago Castellà, ha estat el convidat d’excepció de l’acadèmia en aquesta ocasió.

D’entre els plats més destacats podem trobar la croqueta de pollastre satay, el plat de sardina fumada amb moresc, les cloïsses Tom-Kha marinera a l’estil Thai, el Chili crab de cranc de closca tova en tempura o el milfulls d’orelleta, figues, nous i mel Yemen.

Una de les creacions culinàries de l’àpat maridat amb el vi del celler Mas Alta. Foto: H.Moya

L’Acadèmia de Gastronomia agraeix a Sergi Palacín la seva dedicació i afecte i també al celler Mas Alta per la seva implicació. La pròxima visita dels acadèmics ja està marcada en el calendari gastronòmic, serà el dimarts 15 d’octubre a la Conca de Barberà, serà el torn de tastar els plats de l’emblemàtic Cal Travé.