.

Estat que presenta avui un dels dos camps de futbol de Salou. Foto: DiariTots21

Les fortíssimes pluges caigudes a la costa el cap de setmana passat han deixat inutilitzats i durant temps els dos camps de futbol municipals de Salou, a la zona de Barenys, en desbordar-se justament la riera quan l’Agència Catalana de l’Agua estava treballant per la seva canalització. Els camps són de gespa artificial. L’alcalde de Salou ha apuntat a les obres de l’ACA com les possibles responsables de la inundació.


Altres notícies:


El barranc va col.lapsar per una canaliltzació taponada riera avall i per dos llocs va quedar colgat. Justament, fa un any els camps havien estat desplaçats perquè l’ACA construís el nou tram de la riera en aquesta zona perquè aquesta segueixi en línia recta i no faci una corba com fins ara. Aquesta obra hauria d’estar llesta a finals d’enguany o inicis de 2026. És el primer cop que els camps pateixen una devastació d’aquesta mena.

Això ha provocat que 800 esportistes locals no pugin disputar partits i entrenaments als dos camps de futbol. L’Ajuntament i la Generalitat estan buscant camps alternatius, sigui al Complex Futbol Salou del càmping Sangulí o en altres localitats properes a Salou.

L’alcalde de Salou, visitant la zona amb el conseller d’Esports de la Generalitat. Foto: DiariTots21

L’entrada als vestidors, avui. Foto: DiariTots21

Canyissar arrossegat dins de les instal.lacions esportives per la força de l’aigua. Foto: DiariTots21

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha vistat els camps de futbol acompanyant del conseller d’Esports de la Generalitat, Berni Álvarez. El consistori s’ha posat mans a l’obra per buscar alternatives perquè els equips puguin entrenar i disputar partits. Justament el passat cap de setmana començava la lliga i a Salou no es van poder disputar partits.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha agraït la visita del conseller, ha destacat que “això no havia passat mai en aquestes instal.lacions. S’analitzaran les causes que ho han originat i en la reubicació dels 50 equips de futbol afectats”. “La qüestió és que no es quedi ningú sense practicar esport”, ha detallat.

Per què ha passat ara

Granados ha explicat que a la zona nord de la riera està treballant una excavadora: “L’empresa va obrir algun tipus de sortida, un forat, que ha fet que s’inundés aquesta banda del camp de futbol, i a més amb una sortida al mar taponada riera avall”. Granados ha destacat que les causes “depenen dels informes tècnics i pericials, però la pregunta que ens fem és per què no havia passat mai i ara ha passat? Crec que s’ha facilitat que passés això. Si cal reclamar a l’ACA ho farem pel que fa a les despeses d’arreglar el camp de futbol com del trasllat dels equips a altres camps”.

Justament aquests dies les excavadores “estan taponant la zona, el que s’havia d’haver fet en el seu moment”, ha afirmat Granados.

La pregunta a partir d’ara serà saber quan es podrà disposar dels terrenys de joc. El conseller ha subratllat que abans de reparar els camps caldrà disposar de les valoracions tècniques del que ha passat i a partir d’aquí “ajudarem en tot el que puguem”, recol.locant esportistes en altres municipis i ajudant econòmicament: “Si poguéssim col.laborar per via d’urgència, intentarem estar al seu costat”, ha subratllat el conseller.

El camp de futbol 7 ha quedat completament afectat i el del futbol 11, menys, però tampoc s’hi pot jugar i també necessitarà obres.