.

Els jugadors del Nàstic, amb Joan Oriol i Varo al capdavant, saludant els aficionats granes que han anat fins a Barakaldo. Foto: X/Nastic

El Barakaldo CF i el Gimnàstic de Tarragona han obert aquest divendres al vespre la cinquena jornada de lliga de Primera Federació a l’estadi de Lasesarre, en un partit que resultava important per als granes de cara a refermar la seva bona línia després dels dos empats i dos triomfs per la mínima aconseguits en els quatre primers partits de la temporada.

Sota la pluja biscaïna, l’onze inicial de Dani Vidal el formaven de sortida l’intocable Alberto Varo sota pals, amb Pol Domingo, Unai DufurGorostidiMontalvoAntoñín, Jaume Jardí, Oscar Sanz, Pablo Fernández, Joan Oriol i Víctor Narro.

Els tarragonins s’han trobat al davant un equip habitualment fort a casa, però que ha arrencat la temporada amb dos empats, un partit perdut i una victòria, i amb el dubte de veure en quines condicions aniria avançant l’estat del camp a causa de la pluja. Pel que fa a l’àrbitre, la direcció del partit anava a càrrec de l’aragonès Pablo Monterrubio Torres.

L’arrencada a Lasesarre ha començat amb un primer ensurt en els primers instants del partit per part del Nàstic, després d’una jugada de Narro que Pablo Fernández no ha pogut transformar en gol. Els minuts inicials han estat intensos, dominats per les errades provocades per l’aigua que imprimia velocitat a la gespa i per les situacions de risc que han provocat les pèrdues de pilota en ambdues bandes del terreny de joc.

L’ocasió més clara d’aquests primers compassos del partit ha arribat al minut 8, quan una jugada d’Antoñín ha acabat amb una gran passada a Pablo, que ha rematat entre els tres pals i ha obligat a lluir-se al porter de l’equip basc. No content amb aquesta intensitat, la represa del joc ha tornat a tenir com a protagonista el mateix davanter grana, que a punt ha tornat a estar tornat d’obrir el marcador.

L’electricitat que imprimia l’aigua a la pilota han provocat un parell d’ocasions més per part dels locals al minut 13, però de mica en mica les coses s’han anat posant més difícils per tots dos equips. Més enllà del primer quart d’hora de partit la calma i la paciència s’ha anat convertint en la protagonista al centre del camp, on s’ha instal·lat el joc dels dos equips, buscant la sorpresa i el contracop que per part del Nàstic intentaven liderar sobretot Antoñín i Pablo.

I després d’un ensurt sobre la portera de Varo al minut 24, en la posterior jugada dels locals ha arribat la gerra d’aigua freda sobre els granes en forma de gol. Després d’una falta sobre Pablo que l’ha deixat estès a terra, l’àrbitre no ha volgut saber res de la falta i el Barakaldo ha obert el marcador després d’un cop de cap de Maroan que no ha pogut aturar Varo.


Altres notícies:


A partir d’aquests moments el Nàstic ha intentat no perdre els nervis davant d’un arbitratge força casolà de Monterrubio Torres i prop de la mitja hora de joc arribava un nou atac perillós fruit d’una nova falta que havia rebut Pablo, a qui han tornat a cosir a faltes i agafades de samarreta. En aquesta línia arbitral, al minut 31 arribava una rigorosa primera targeta groga que Víctor Narro ha rebut per al Nàstic.

Primer córner, primer gol

L’alternança en el joc ha estat una constant després d’una estona de nervis i la resposta ha arribat al minut 39, quan Víctor Narro ha marcat el primer gol dels granes després del primer córner favorable als tarragonins. Un cop més, una jugada assajada que ha servit Gorostidi per Joan Oriol, el qual l’ha enviat per Narro, que l’ha rematat sense oposició i ha empatat el partit. Ha estat el premi just pel mallorquí després d’haver vist una més que dubtosa targeta groga minuts abans.

Els darrers minuts de la primera part han estat de força equilibri i l’empat grana ha tornat a donar energia als dos equips, que han premut de nou l’accelerador. Malgrat aquesta intensitat final i els tres minuts afegits, la primera meitat del partit ha acabat amb taules al marcador de Lasesarre.

La segona part ha arrencat amb un bon ensurt per al Nàstic en els primers instants, quan ha semblat que el Barakaldo podia marcar el segon gol local, però l’àrbitre ha anul·lat la jugada. A partir d’aquí ha tornat a despertar-se el joc elèctric que s’ha vist durant bona part de la primera meitat, amb un parell de bones ocasions per als granes que han sortit de nou fent pressió alta i posant en dificultats els biscaïns.

Antoñín ha estat un dels jugadors més actius en l’atac del Nàstic. Foto X/Nastic

Malgrat això, els contracops locals eren perillosos i Jaume Jardí ha aturat una jugada local al minut 53 amb una falta que li ha costat la segona targeta groga del Nàstic. Tot i l’aigua i la tensió sobre el camp, els tarragonins han sabut mantenir-se connectats i Antoñín ha tingut una nova oportunitat al minut 55, en un xut des de fora de l’àrea que ha sortit desviat.

Més cames i pressió alta

Corria el minut 58 quan Dani Vidal ha demanat un doble canvi per al Nàstic, donant entrada a Marc Fernández i Álex Jiménez per Víctor Narro i Antoñín, buscant cames fresques per continuar pressionant la defensa del Barakaldo.

Tot i això, no hi havia descans per part dels locals i passava el minut 62 quan ha arribat el primer córner per als locals, els quals n’han acabat xutant tres de forma consecutiva i demostrant que, sortosament, no tots els equips són tan efectius a pilota parada com el Nàstic.
Els nervis, les faltes i l’aigua han continuat sent protagonistes durant la següent fase del partit, amb ocasions per les dues bandes i un joc força dur agreujat per l’aigua acumulada sobre la gespa.

Arribat el minut 68 el Barakaldo ha realitzat els seus dos primers canvis, donant entrada al camp per Urki i Vicandi substituint Pablo i Buján, i després d’un nou córner a favor dels locals, ha arribat la primera targeta groga dels biscaïns, que s’ha endut Urki després d’una agafada per la samarreta a Álex Jiménez. La igualtat ha estat la nota dominant durant bona part del partit i ho ha continuat sent en aquesta segona meitat.

En un nou intent de donar més força a l’atac, els locals han fet el tercer canvi al minut 74, quan ha entrat Revilla per Kepa. Per la seva banda, el Nàstic ha seguit els passos del rival i al minut 78 han entrat al camp Álex López i Nil Jiménez en el lloc de Pablo Fernández i Jaume Jardí.

Tot i la pólvora fresca, les noves incorporacions el terreny de joc no han acabat de donar profunditat a cap dels dos equips, que no han generat gairebé ocasions de gol en els minuts posteriors fins que al minut 84 el Nàstic ha tornat a tenir una oportunitat de superar el porter local Unai Pérez, el qual ha tret la pilota gairebé dels peus de Marc Fernández.

A base de paciència els granes han anat acostant-se de nou i de mica en mica a la porteria rival i gairebé al minut 90, en un contracop ben trenat per part dels granes, Álex López a punt ha estat de rematar una pilota que semblava destinada a anar al fons de la xarxa. Tot semblava sentenciat i la següent jugada s’ha aturat per veure l’últim canvi dels locals, amb Huidobro deixant el seu lloc a Jesús. Ningú volia perdre i, ja superant el límit del temps, Borja García ha vist una nova groga pels locals després de tallar amb una dura entrada una contra de Marc Montalvo.

Els cinc minuts afegits no es presentaven fàcils i cada cop semblava més important conservar el punt al que donava dret l’empat a 1, però al minut 94, després d’una jugada per la banda dreta que ha refusat Varo, ha arribat la decepció definitiva. La pilota ha acabat als peus de Maroan i el golejador local no ha tingut gairebé oposició per anotar el segon gol del Barakaldo quan pràcticament no hi havia temps per a més.

Ha estat una llàstima i una autèntica decepció que avui els granes no es mereixien, però el xiulet final ha certificat la primera derrota del Nàstic de la temporada.