.

Un grup de nenes, encapçalant l’anada a l’església. Foto: DiariTots21

Creixell ha reviscut diumenge al matí la Festa i Processó del Pa Beneït, amb la participació de 16 nens i nenes, que ben guarnits de blanc, han encapçalat la processó per anar a l’ofii religiós, on han estat beneïdes les coques, per proseguir després amb la processó i el tradicional sorteig.


Altres notícies:


Tancaven la comitiva l’alcaldessa, Montse Muñoz, i la resta de regidors del consistori. Han assistit també a la benedicció dos diputats del Parlament per Vox,  Julia Calvet i Javier Ramírez. S’ha encarreat d’oficiar la missa i de beneir els productes portats pels nens i nenes el rector, Josep Masdeu, mentre que la part musical ha anat a càrrec dels Ministrers de Torredembarra i de la Coral Santa Rosalia, de la mateixa població.

L’alcaldessa, Montse Muñoz, saludant el rector de la parròquia, Josep Masdeu. Foto: DiariTots21

Aquesta festa es feia antigament per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell. En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneit pels carrers de la vila. Els nois i noies porten en unes safates guarnides amb blondes i amb les coques en processó fins a l’església. També porten uns cistells amb vi dolç. El vi i les coques es beneeixen a missa i són repartits entre tots els assistents, que poden menjar i veure la coca i el vi dins de l’església com un fet excepcional.

Després de l’Ofici Solemne, tingué lloc la posterior Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la vila, acompanyats de la cobla.

 

Un moment de la Processó, amb la imatge del Santísim Sagrament. Foto: Cedida

La Coca del Goig s’ha subhastat per 260€ a la veïna Maria Dolors Calvet. Foto: Cedida

Un cop acabat, a la porta de l’església tenia lloc la subhasta de la Coca del Goig i els diners recaptats es donen íntegrament a la parròquia de Sant Jaume de Creixell. La Coca del Goig s’ha subhastat per 260€ a la veïna Maria Dolors Calvet, i els diners han estat lliurats directament a mossèn Josep Masdeu per obres parroquials.

S’han guarnit alguns altars durant el recorregut de la Processó. Creixell té també un Ball de Diables que constitueix el Seguici Popular a la Processó i que participen activament a totes les activitats culturals del municipi, com els dos Gegants.