.

Els organitzadors del certamen, davant part de l’escenografia que s’hi podrà veure. Foto: DiariTots21

La tradicional, històrica, Fira Tot Nuvis de Reus va deixar d’existir i ara deixa pas a un concepte totalment nou que vol atreure no només als que es volen casar sinó al públic en general. Es tracta d’un model disruptiu que no es basarà en un seguit d’estands i casetes on es mostrin els productes i serveis associats a una boda, sinó que s’escenificarà una ciutat, amb tots els seus detalls, i amb grups d’actors que escenificaran escenes.

La proposta és completament novedosa, tant és així que aportarà el seu propi escenari -skilyne d’habitatges, representació de salons, menjadors, de guardarrobes, la presència d’un circ, un parc central amb arbres, una plaça major, un Cinema Paradiso, un mercat, actors pidolaires, mags,… o una barreja de maniquis instal.lats fora dels seus estands i barrejats-. Tot plegat jugant amb uns colors potents en els escenaris -vermells, blaus, fúcsies, verds,…- i una il.luminació pròpia per a l’atmosfera que es vol crear, per la qual cosa els potents focus de FiraReus no s’encendran per no distorsionar-lo.

Els espais concrets serana aquests:

Les cases i el mercat: espai d’expositors generals. Serà la zona d’exposició de les diferents marques, amb decorat on mostrar els productes i serveis.

Cinema Paradiso: espai per projectar els treballs dels creadors de fotografia i vídeo nupcial.

Gastroclub: zona de foodtrucks, bistrot, cafeteria, on els expositors del sector de restauració podran oferir els servei de restauració i degustació dels seus productes.

Museus: espai d’exposició per joieries.

El Bosquet: on hi haurà un espai d’exhibició permanent de floristeries i de vestits de nuvi i núvia.

El Gran Circ: un espai destinat a acollir espectacles, xerrades i actuacions.


Altres notícies:


La idea neix conjuntament de FiraReus Events i l’Avellana Mas d’en Cabré, que té una llarga experiència a provocar l’interès ciutadà en esdeveniments originals (són els propietaris de Mas Cabré, de Riudecols). Per començar, el certamen es dirà ‘Yes! (‘Sí!’, en anglès), la ciutat dels casaments’ i es proposa als proveïdors participants que ells també facin aportacions originals. Avui ha estat presentat als interessats i 60 proveïdors hi han pres part. Es tracta de ser originals, diferents.

La novedosa oferta canvia radicalment el concepte tradicional de fira estàtica i això serà així justament perquè FiraReus Events buscava des de fa un any “donar-li un tomb” al certamen de nuvis, un cop l’Ajuntament va decidir que després de 29 anys li tocava jubilar-lo. Aquesta proposta pot obrir el camí a noves fórmules firaries a Reus, destacava el regidor de Promoció Econòmica i conseller delegat de Redessa, Josep Baiges.

El mercat dels casaments no té res a veure amb el de fa 30 anys, quan va néixer Tot Nuvis. Els costums socials han canviat radicalment, però també la manera de comunicar-se que té la gent i especialment els joves. Altrament, les comarques de Tarragona han viscut un boom de recintes espectaculars aptes per a bodes (castells, masies, hotels, restaurants, camps de golf, resorts,…), que no tenen res a envejar a la resta de recintes de Girona i Barcelona. També s’ha instituït la figura del presentador de la boda i aquestes solen tenir components de sorpresa. Es tracta, per tant, de veritables esdeveniments socials que superen el tradicional casament, que estava marcat pel pes de la religiositat.

Katinka Solano i José Castellá, responsables del projecte Yes!, tenen clar que busquen el nou públic jove -el que principalment es pot casar- però dirigint-se a ells usant el seu propi llenguatge, el de les xarxes socials, el d’Instagram, Tik-tok, etcètera, “joves que fan fotos i vídeos a tot el que veuen. Aquí tindran molts escenaris acolorits i coses que passaran al llarg del dia per fer-ho”. Serà els dies 29 i 30 de novembre. Prepareu-vos per les sorpreses.