.

Les entitats que han rebut suport de Repsol, amb el director del complex a Tarragona, l’alcalde i la regidora. Foto: DiariTots21

La Casa de la Festa ha estat l’escenari escollit aquest dilluns per acollir un dels actes previs a la celebració de la Festa Major de Tarragona, l’anomenat Aperitiu de Santa Tecla que organitza Repsol. L’activitat, dirigida a les entitats que formen part del Seguici Popular, serveix per donar la benvinguda a les festes i també per presentar el programa de col·laboracions que l’empresa anualment desenvolupa per donar suport al seguici tarragoní, així com amb l’Ajuntament.

L’acte ha arrencat amb una fotografia de família amb representants de les entitats festives, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i el director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho. Els vuit col·lectius als quals enguany Repsol ha donat suport són les quatre colles castelleres de la ciutat–Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere o Sant Pau–, l’Esbart Dansaire de Tarragona, el Bou, la Moxiganga i el Griu.

Repsol, que aporta una partida d’uns 70.000 euros a les festes de Santa Tecla, destina la meitat d’aquest pressupost al patrocini directe de la programació a través de l’Ajuntament de Tarragona i, l’altra meitat, a propostes que les entitats socials festives li fan arribar. Així, el director del complex tarragoní de la petroliera, Javier Sancho, ha indicat que “tenim la sort que ens fan arribar propostes que estan molt alineades amb els valors que s’intenten aplicar des de la companyia, com ara la seguretat o la qualitat, i la majoria dels projectes als quals s’ha donat suport han anat en aquesta línia, com ara els elements de seguretat de les colles castelleres o la reducció del consum energètic”.

Gràcies a la col·laboració de Repsol, les colles castelleres, els Xiquets de Tarragona i dels Xiquets del Serrallo han pogut fer front a part de la despesa de la instal·lació de noves xarxes d’assaig, mentre que amb la Jove s’ha donat suport a la renovació dels cascs per a la canalla i a les contractacions d’ambulàncies per a les diades de la temporada. En el cas de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, la col·laboració de Repsol ha servit per a millores en la il·luminació del local.


Altres notícies:


Els altres quatre projectes beneficiats pels han estat la renovació completa del vestuari de la Moixiganga, en l’any del seu 25è aniversari; així com la del Griu, que celebra els 10 anys, tot i que la nova roba encara no es podrà estrenar a les festes d’enguany. Pel que fa al Bou, Repsol ha col·laborat amb la renovació del seu vestuari infantil i, en el cas de l’Esbart Dansaire, el suport ha estat dedicat als actes commemoratius de la 25a Santa Tecla del Ball de Pastorets, així com a la renovació de vestuari.

Un moment de l’acte, durant el qual, algunes de les entitats han mostrat la vestimenta en la que ha col·laborat Repsol. Foto: DiariTots21

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, que ha acompanyat la primera part de l’acte i s’ha fotografiat amb les entitats del Seguici Popular i els caps de Repsol, ha volgut agrair la feina de tots pelgats. “L’Ajuntament lidera i impulsa les Festes, però aquestes no serien possible sense suports importantíssims, com el de les entitats, i també el dels patrocinadors com Repsol, a qui un any més agraïm el seu compromís”, ha afirmat l’alcalde.

El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, ha volgut agrair a l’Ajuntament i a les entitats la possibilitat de col·laborar: “El compromís de Repsol amb la cultura popular, i en particular amb Santa Tecla, és palès des de fa 26 anys. Però també cal agrair que per part de l’administració i de les entitats hi ha predisposició i sobretot projectes molt interessants i enriquidors als quals és molt fàcil donar suport”.

Per altra banda, la regidora de Cultura i Festes tarragonina, Sandra Ramos, ha aprofitat per posar en valor la feina de les agrupacions de la ciutat a l’hora de gaudir de la Festa Major, sobre les quals ha dit que “no existiria el Seguici sense l’esforç de les entitats” i, per tant, “no hi hauria Santa Tecla sense elles”.

Representants de totes aquestes entitats han assistit a l’Aperitiu i han volgut posar èmfasi en la importància del suport de Repsol per poder tirar endavant totes aquestes iniciatives que representen una millora en la seva activitat i afavoreixen el creixement i l’evolució de la cultura popular i tradicional a la ciutat de Tarragona.

L’Aperitiu, que ha estat conduït per la periodista Laura Rovira, i que ha comptat amb la irrupció sorpresa de l’irreverent personatge de “santa” Tecla, ha permès els membres de les entitats escalfar motors de cara a les Festes i gaudir d’un benenar a la mateixa Casa de la Festa.

Suport a les festes des de 1998

El suport de Repsol a les Festes de Santa Tecla va iniciar-se el 1998, quan la companyia va decidir implicar-se en la creació del Ball de Diables infantil, iniciativa que va representar el naixement de la Santa Tecla petita, avui en dia totalment consolidada com a part de la seqüència ritual de les Festes i que compta amb versions infantils de nombrosos balls i elements del Seguici Popular.

Des de llavors, i durant aquests 25 anys, la col·laboració de Repsol ha fet possibles projectes de diferents entitats i balls com la Moixiganga de Tarragona, el Ball d’en Serrallonga, el Ball de Cossis, la Cucafera Petita, el Bou Petit, la Víbria Petita, els Negritos Petits, el Ball dels Set Pecats Capitals, el Ball de Cercolets Petit o l’Àliga Petita.

Més enllà de l’ajut concret a les entitats del Seguici, Repsol dona suport al global del programa, via Ajuntament, com a patrocinador principal de les Festes, i a més s’ha compromès amb la difusió de la festa i els seus elements.