.

El Nou Estadi Costa Daurada estarà ple a vessar. Cal arribar-hi amb molta puntualitat i animar des de l’escalfament. Foto: X/Nàstic

Aquest dissabte 22 de juny acaba la temporada 2023/24 del Gimnàstic de Tarragona i del que passi aquest vespre al Nou Estadi Costa Daurada (20.30 h) en dependrà que els granes ho facin com a nou equip de la Liga Hypermotion o que segueixin una temporada més a l’avern de la Primera Federació. El dia és avui i quan aquest dia acabi, Tarragona serà grana o no serà.

L’afició nastiquera es prepara des de fa una setmana per viure els últims 90 minuts de la temporada (o els 120, si cal anar a la pròrroga) amb el convenciment de la victòria. La comunió i la fe en aquest equip és absoluta i, per recompensar-la, n’hi haurà prou amb una victòria (encara que sigui per 1-0) en el moment de sonar el xiulet final del partit.

El Nou Estadi Costa Daurada ha penjat el cartell de “complet” des de fa dies i les 14.500 localitats estaran ocupades per catorze mil nastiquers i mig miler de malaguenys que s’ubicaran a la zona alta de Preferent. La logística del partit –declarat d’alt risc– no serà fàcil i tant el club com, l’Ajuntament tarragoní i el mateix entrenador grana no han parat de repetir que els aficionats s’ho agafin amb calma i es plantin ben d’hora al camp per evitar problemes. La puntualitat i un comportament racional són més que recomanables.


Altres notícies:


Per tal d’intentar contenir els excessos de nervis que ja es van veure en la visita del Ceuta, hi haurà dotació especial de seguretat privada, dels Mossos d’Esquadra i també de la Guàrdia Urbana. Precisament la policia tarragonina recomana la utilització del transport públic urbà i desplaçar-se a peu sempre que sigui possible. Si és necessari l’ús del vehicle particular, es recomana l’ús compartit dels vehicles, ja que la capacitat d’aparcament al voltant de l’estadi és limitada.

L’obertura de les portes d’accés a les grades al Nou Estadi Costa Daurada serà dues hores abans de l’inici del partit, motiu pel qual també es demana que el desplaçament sigui amb suficient antelació per evitar el col·lapse de les vies. Un cop l’oferta d’estacionament al voltant de l’estadi sigui gairebé inexistent, es recomana aparcar en zones més allunyades com ara a la platja de l’Arrabassada i carrers adjacents de la Via Augusta i Joan Fuster, entre altres vies. Un cop estiguin plens els pàrquings de terra del voltant del camp, la Guàrdia Urbana tallarà els accessos a la Vall de l’Arrabassada i del camí de la Budellera.

Pel que fa a la sortida, un cop finalitzat el partit, la Guàrdia Urbana i el cos de Mossos d’Esquadra han dissenyat un dispositiu de trànsit per permetre la fluïdesa més gran als vehicles i aconseguir les menors aturades possibles. Des del camí de la Budellera es desviarà a l’A-7, des de la Via Augusta direcció a Llevant només es podrà circular per l’N-340 i, quan sigui necessari, es podran desviar a l’A-7 per l’entrada del Catllar. Des del carrer Josep Vicenç Foix es permetrà la sortida direcció Via Augusta i a la platja de l’Arrabassada, invertint d’aquesta manera el sentit del trànsit per evitar l’encreuament de vehicles.

Com ho veuen els entrenadors

Dani Vidal, entrenador del Nàstic, ha fet aquest divendres la seva valoració prèvia del que espera que serà el partit: “Jo crec que ells intentaran fer el mateix partit que van fer en l’anada. Si des de l’inici el seu pla canvia i comencen a defensar més enrere, segurament els ficarem en dificultats. Saben que són molts minuts i que no poden venir aquí a tancar-se. M’espero un Màlaga molt semblant al de l’anada. Nosaltres ens hem de centrar en el joc, i en superar i posar dificultats al Màlaga. Hem de fer una entrada molt forta com pràcticament sempre hem fet a casa, intentar replicar una mica el partit que vam fer aquí a casa contra el Ceuta. Si ens centrem en el joc, som conscients que abans o després el gol arribarà”.

Dani Vidal preveu un partit similar al que es va viure contra el Ceuta. Foto: X/Nàstic

L’entrenador tarragoní veu molt bé als seus homes. “Va ser veritablement sorprenent la reacció dels jugadors l’altre dia, però ja ho vaig comentar també, crec que ens quedem tots amb aquest bon gust de boca d’haver controlat una miqueta més els detalls, que són coses que sí que hem fet durant tot l’any. Podríem haver tret un resultat més positiu d’allí, però bé, ja ha passat i va ajudar també el fet que entrés ràpidament el president al vestuari, també amb una actitud super positiva, animant a la gent. Crec que al final, cadascun des dels nostres diferents llocs vam veure que som capaços de crear-li moltíssimes dificultats al Màlaga“.

Sobre els polèmics arbitratges que s’han viscut en aquests últims partits, Vidal ha assegurat que “jo em vull centrar la nostra feina, en el joc. Confio plenament en el CTA i si han designat a Eber (Mallo Fernández) per al partit, és perquè ha tingut bons arbitratges en els seus dos anys en Primera RFEF. Si l’han designat a ell és perquè creuen que és el que més preparat està i estic segur que farà un partidàs i la resta l’haurem de fer els dos equips i guanyarà el que s’imposi sobre la gespa”.

Pel que fa a les sensacions que li mereix el partit, Dani Vidal està convençut que “evidentment estem preparats. L’equip porta una temporada molt regular, molt fiable. La setmana d’entrenaments ha estat espectacular i l’equip està més que preparat per a tirar el partit endavant, que és el que volem. El futbol ens deu una de fa dues temporades i estic segur que ens traurem l’espineta”. En l’àmbit personal, tractant-se de la seva primera final com a primer entrenador, Vidal reconeix que “moltes vegades m’he imaginat jugar aquest tipus de partits, la qual cosa no pensava és que arribés tan aviat. Vaig arribar al Nàstic amb vuit anys i viure un dia com el de dissabte és especial, però al meu cap no ha d’entrar res d’això perquè no em pot treure concentració. Si tot va bé, quan l’àrbitre xiuli el final ja serà el moment de gaudir-ho”.

Per part seva, Sergio Pellicer, entrenador del Màlaga, va realitzar el dijous la seva última roda de premsa prèvia a la final i va indicar que “després del pas enrere de l’any passat, tenim l’oportunitat de fer dos passos endavant, la qual cosa ha generat una energia amb l’afició que feia moltíssims anys que no es veia, és una cosa inexplicable. Jo no ho he viscut mai, ni a Primera Divisió, és una cosa que ha de seguir, que s’ha de conrear. L’èxit o el fracàs el marca un guarisme, un número, però el sentiment que hi ha darrere ha de seguir. Tenim una oportunitat històrica i hem de centrar-nos en nosaltres mateixos, vaig ser allí en el partit entre el Nàstic i el Ceuta i és una afició que encoratja molt al seu equip, com aquí”.

Els jugadors granes tenen previst arribar a les 19 h i es recomana que tothom sigui ja al camp a aquella hora. Foto: X/Nàstic

“Crec que serà un partit en el qual sabem que, pel nivell dels dos equips, serà molt tancat. És un equip al qual és difícil generar-li situacions en atac posicional. Serà un partit molt tancat, de detalls, hem d’anar a dominar el partit, a controlar-lo i a gestionar totes les emocions. Aquests mini partits és on hem de ser vencedors i, a partir d’aquí, el partit va transcorrent, però fins que l’àrbitre no xiuli el final hem d’estar al 100%, serà complicat, però el rival també sap que serà complicat”. El castellonenc pensa que “hem d’anar a buscar el partit, a buscar el primer gol, però l’equip ha de tenir calma, com a Vigo. Vam estar més calmats a Vigo que l’altre dia, en aquell inici de la segona part”.

Si tot surt com ha de sortir i el futbol somriu al Nàstic, l’Ajuntament de Tarragona organitzarà una celebració el diumenge 23 de juny, a les 12.30 h a la plaça de la Font. Un autobús del Gimnàstic sortirà a les 12 hores de les instal·lacions del Nou Estadi Costa Daurada i arribarà, aproximadament, a les 12.30 hores a la plaça de la Font, on s’instal·larà un entarimat.

Per tant… no feu plans pel vermut de diumenge!