.

L’últim entrenament dels jugadors granes al Nou Estadi abans de viatjar aquest divendres cap a la Rosaleda. Foto: X/Nàstic

Un estadi històric com el de la Rosaleda, a Màlaga –tan històric que s’hi van jugar partits de la primera fase del Mundial del 82, amb Naranjito i companyia– serà aquest dissabte (20.30 h) l’escenari perfecte per tal que el Nàstic de Tarragona s’espolsi de sobre les possibles pors que li puguin quedar encara abans de pujar a segona divisió (la Liga Hypermotion).

El Málaga CF no és el Ceuta, i el seu camp tampoc és l’Alfonso Murube, tot plegat és una mica més gran –força més gran–. De fet, els primers 90 minuts d’aquesta final a 180 que els jugadors de Dani Vidal jugaran entre aquest dissabte i el pròxim contra l’equip andalús, seran, probablement, el més semblant que s’han trobat enguany a jugar contra un equip de la Liga Hypemotion, segurament més encara que els partits contra el Deportivo de la Coruña.

Els jugadors del Màlaga formen un planter que s’ha anat posant a to durant la temporada i que juga amb una marxa més quan tenen el suport de la seva afició. És cert que les més de 30.000 localitats del camp no s’ompliran, però segurament sí dues terceres parts… i això és molta gent.


Altres notícies:


Precisament, l’entrenador local, Sergio Pellicer, assegurava dijous que “és molt important fer-nos forts davant del nostre públic, tenim una força extra a la Rosaleda i cal aprofitar-la. Hem de saber que cal ser precisos. Els he seguit en els dos partits en directe, a Ceuta i Tarragona i hem d’encarar partit i proposar un ritme alt de joc, controlar les pèrdues i accions de pilota parada. Aquestes eliminatòries es decideixen molt a partir del minut 70”.

Pellicer reclamava als seus jugadors “passió, ser atrevits i també una mica pocavergonyes”, al mateix temps que indicava que “cal afrontar el partit com ho hem fet en l’eliminatòria passada, amb determinació, sabent que és un altre perfil d’equip”. El tècnic castellonenc considera que el Nàstic és “un equip sòlid, que es manté organitzat en atac i defensa, són directes atacant i tenen gent que es mou bé amb espais”. Tot i això, però, “també tenen els seus punts fràgils. Hem de buscar aquesta fragilitat. Espero un partit amb poc ritme. Hem de fer-los mal i que passin coses”.

Dani Vidal, aniversari i grada

Per altra banda, és inevitable recordar que Dani Vidal, l’entrenador grana que aquest divendres va celebrar el seu 32è aniversari, no podrà asseure’s en la banqueta. El tècnic va ser expulsat amb vermella directa en el partit de tornada de la primera eliminatòria davant el Ceuta, i la RFEF i el comitè disciplinari l’han castigat amb un partit de sanció. El Nàstic va apel·lar i va aportar fins i tot un vídeo on es mostra que l’amonestació és exagerada, però, segons l’escrit per l’àrbitre, Vidal va ser expulsat per “retenir la pilota retardant la represa del joc quan li corresponia fer-lo a l’equip rival” i la RFEF ha dit que no pot contradir l’apreciació de l’àrbitre sobre el camp. El seu lloc en la banqueta de la Rosaleda l’ocuparà Iván Moreno, el segon entrenador grana, i Vidal s’ho haurà de mirar des de la llotja. La situació no és nova, de manera que no hauria de ser un gran handicap per als granes.

Els possibles dubtes que presenta el partit per al Nàstic és qui sortirà en l’onze titular. La qüestió és que Ander Gorostidi –substituït amb molèsties fa una setmana– podria deixar el seu lloc a Borja Martínez –autor del segon gol grana contra el Ceuta–. La banda esquerra tampoc sembla tenir propietari clar i si Concha la va defensar al Nou Estadi fa set dies, aquesta vegada també s’hi podria veure a Álex Mula o a Marc Fernández.

On no hi ha dubtes és al davant, on Pablo Fernández i Alan Godoy, tornaran a ser la pólvora de l’equip, mentre que Joan Oriol s’encarregarà segurament de posar ordre i repartir joc juntament amb Jaume JardíÓscar SanzNacho i TriguerosAlberto Varo serà titular indiscutible a la porteria, i més encara en un partit on es troba amb l’altra porter menys golejat de la Primera Federació, Alfonso Herrero, defensant la porteria malaguenya.

Per cert, l’àrbitre del partit serà Daniel Palencia Caballero, que tindrà a Alaiz Gutiérrez y Pelayo Corgo a les bandes i a Gorka Etayo com a quart àrbitre.

L’Espai Nàstic del Parc Francolí es va veure desbordat d’aficionats grana en el partit contra el Ceuta. Foto: Maurici Fernández

La festa torna al Parc del Francolí

Mentrestant, a Tarragona, l’emoció tornarà a traslladar-se al Parc del Francolí, on es podrà seguir el partit en directe a través d’una pantalla gegant –s’ha incrementat encara més la grandària de la que es va muntar per l’anada a Ceuta– gràcies a la col·laboració que han mantingut el Gimnàstic, l’Ajuntament de Tarragona i Tarragona Ràdio.

Així, les grades del parc tornaran a convertir-se en l’Espai Nàstic des de les 17.00 h, i és que, a partir d’aquesta hora, començarà un programa d’animació amb música i una fan zone i servei de bar. Abans del partit i des de l’escenari, començarà el programa en directe de Tarragona Ràdio dirigit per les periodistes Sílvia Garcia i Sílvia Petit; i quan s’apropin les 20.30 h, serà el torn dels periodistes Laura Casas i Joan Mercadé, que faran la prèvia amb connexions en directe amb Màlaga.

L’Espai Nàstic és una iniciativa de Tarragona Esports, Tarragona Ràdio i el Nàstic que té l’objectiu de convidar a tota la ciutadania a animar a l’equip en els partits que es disputen fora de casa durant el play-off. L’espai també comptarà, per part de la conselleria d’Igualtat, d’un Punt Lila i Arc Iris amb la finalitat d’informar i assessorar sobre les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques.

Un fet a tenir en compte és que la Guàrdia Urbana tallarà a partir de les 18.00 h el trànsit a la plaça Corts Catalanes amb el carrer Josep Maria Terrassa, el carrer Ernest Vilches amb Josep Maria Terrassa i el carrer Joan Miró. El cos policial recomana desplaçar-se a peu o amb transport públic i evitar la utilització dels vehicles privats.