.

Anna Terradellas, amb el seu llibre, reflexiona a través del treball sobre el patiment i l’estigmatització del suïcidi. Foto: Cedida

L’Espai Boule de Reus (C. de Boule, 3) acull el dissabte 15 de juny, a les 10.30 h. la presentació del llibre ‘Adiósfera. No dejes que la vida se te escape’, de la jove reusenca Anna Terradellas Vallverdú. El treball, basat en l’experiència de Terradellas arran del suïcidi del seu pare, aprofundeix en els detalls, les experiències i les sensacions que sorgeixen a partir d’un fet emocionalment impactant com és la mort en aquestes circumstàncies d’un progenitor.

Nou anys després, l’Anna Terradellas fa a aquest pas per explicar-se a través de les pàgines del llibre ‘Adiósfera’, que vol ser també una contribució social, de manera que part de la recaptació per la venda del llibre es destinarà a l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi.

L’autora, de vint-i-tres anys, explica que el seu treball de final de carrera de Disseny de Moda va ser el detonant per escriure el llibre. “El treball m’impulsa a tancar una etapa de dol i a donar una visió artística a unes notes que m’havia fet per la mort del meu pare” i és així com neix un diari que “vol ser compartit”, on s’intercalen “textos i preguntes de reflexió oberta, que el lector pot respondre o pot deixar en l’aire”.


Altres notícies:


Terradellas reconeix que, tot i ser una manera de tancar el dol que li va produir la mort del seu pare, el llibre “ha despertat en mi emocions que tenia molt interioritzades” i reconeix que “ara m’he respost moltes preguntes que havia deixat en el meu interior”. En aquest sentit, reconeix que “l’única pregunta que no es pot respondre és ‘per què?’, tot i que es pot superar”.

En qualsevol cas, la jove dissenyadora i escriptora creu que el més important és que, tant socialment com de forma individual, es faci un pas endavant per entendre que les malalties mentals formen part del nostre dia a dia. Terradellas demana que deixem de veure i tractar les morts per suïcidi com un tabú. “Els suïcides, en realitat, no volen morir; el que volen és deixar de patir”, assegura, i lamenta que sovint aquestes tragèdies no generin l’empatia que provoquen altres tipus de morts. “Com que el suïcidi no té resposta, socialment no genera empatia, només comentaris i més preguntes”.

L’autora confia que ‘Adiósfera’ pugui ajudar la gent a entendre tot el patiment que hi ha al voltant del suïcidi i a acceptar-lo com s’accepten les conseqüències de qualsevol altra malaltia. “El repte és servir d’ajuda i ser un recurs que tothom pugui tenir a mà sempre que vulgui”. Aquest és, de fet, el motiu pel qual se li ha donat forma de llibre i els beneficis es destinaran a l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi.

L’acte de presentació d’aquest dissabte a l’Espai Boule de Reus és d’entrada lliure.