.

Teresa Pallarès a l'estació de trens. Foto: Cedida

Teresa Pallarès a l’estació de trens. Foto: Cedida

L’alcaldable de Junts per Reus, Teresa Pallarès, ha denunciat avui des de l’estació de ferrocarril “el greuge que pateixen cada dia milers de reusencs i reusenques per culpa d’un nefast servei de Rodalies i de Regionals que presta Renfe, que depèn del govern espanyol en mans del PSOE”. La cap de llista de Junts ha manifestat que “és una vergonya que els ciutadans de Reus que es desplacen en tren visquin cada dia una odissea per arribar a la feina, per desplaçar-se a la universitat o per anar de visita al metge a Barcelona, per exemple”.

Pallarès s’ha referit als retards constants, als combois envellits i en pèssimes condicions i al fet que molt sovint els passatgers hagin de viajar drets. “Per això, des d’aquí, des de l’estació de Reus li diem al govern espanyol, li diem al PSOE i li diem a la senyora Guaita: que ja n’hi ha prou! Ni els reusencs i reusenques mereixem aquest servei indigne ni la ciutat mereix ser tractada amb aquest menyspreu. Esperem que la senyora Guaita, durant la campanya electoral, expliqui perquè el seu partit tracta Reus i els reusencs d’aquesta manera”.

Ha recordat que els trajectes en tren regional de Reus a Barcelona triguen, sempre que no acumulin retards (cosa habitual), entre 1 hora i 35 minuts i una 1 hora i 50 minuts. “Això no pot ser”, ha clamat Pallarès, que ha recordat que, a més, la incidència de la setmana passada per la presumpta caiguda d’un llamp fa que encara aquests dies els trens acumulin més retards, en molts casos de més de 40 minuts, i s’obligui als passatgers a fer transbord a Sant Vicenç de Calders, des d’on els trens s’aturen a totes les estacions fins arribar a Barcelona.

“L’Estat espanyol no ha construït ni un sol quilòmetre de via a Catalunya en els últims 25 anys, mentre a Madrid n’ha inaugurat 84. I la inversió d’Adif i Renfe a Catalunya ha estat del 24% i del 153% a Madrid. És un autèntic despropòsit”, ha reflexionat Pallarès. En aquest sentit ha conclòs que “des de Junts per Reus, com a equip de govern, ja hem anunciat el projecte de l’estació de Bellissens, que permetrà tenir dues estacions a la ciutat, però de poc servirà si no millora la qualitat del servei”.