.

Imatge de família dels guanyadors i promotors de l’edició de primavera del Ganxet Pintxo. Foto: Cambra

La Cambra de Comerç de Reus ha lliurat aquest dimecres els premis del Ganxet Pintxo Primavera. Una edició, la primera amb normalitat prepandèmica, que va tancar portes havent complert les expectatives inicials atenent l’activitat registrada en els 35 establiments participants. La següent cita serà la de Tardor, que servirà per celebrar la 20a edició d’una ruta de tapes “més marcades en el calendari gastronòmic d’àmbit nacional”, segons el president de l’ens cameral, Jordi Just. A l’acte de l’entrega dels guardons també hi han estat presents el representant d’Estrella Damm (empresa patrocinadora), Miguel Berros, els regidors de l’ajuntament (col·laborador de l’esdeveniment) Daniel Recasens (Cultura) i Montse Caelles (Promoció de Ciutat) i el coordinador tècnic de l’invent, Jaume Batista. Alhora, hi han intervingut els membres del Gremi de Forners, Ramon de la Fuente i Xavier Pàmies. 

L’establiment guardonat amb el Premi Damm ha estat Casa Coder per Sabor del Carib. Els dos següents premis consten de tres guanyadors cadascun per la voluntat de la Cambra de dividir la ciutat en tres corones, una parcel·lació destinada a garantir igualtat d’oportunitats als participants. Els guardons professionals se’ls han emportat Restaurant el Círcol per Gyoza mar i muntanya; Ma.la.vita per Montanara i La Braseria-Bonàrea per Boí de Vidre. I el premi popular, ha recaigut en el Museu del Vermut per Museu Pork & Roll; Singlot by singla & Co per Pim Pam BOOM!!!; i Buana per Gyros de pollastre

Imatge de la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Tots21

A banda, Cal Gallisà ha estat guardonat amb el Premi Ganxet Llengua. Segons explicava Recasens, aquest mèrit reconeix “l’establiment que destaca en l’ús del catala en l’atenció al públic” i s’atorga per votacio popular. Enguany s’ha repartit entre els assistents a l’acte de lliurament els lèxics d’alimentació que el Centre de Normalització Lingüística ha editat en col·laboració amb la Regidoria d’Empresa i Ocupació i els Mercats de Reus, amb la pretensió d’augmentar l’ús del català en la retolació dels establiments. Alhora, s’ha presentat un vídeo de promoció del cercador lingüístic en català, Optimot, destinat a resoldre dubtes i garantir la qualitat de la llengua. Una eina que es vol donar a conèixer entre el sector de la restauració, que ve de “pujar una muntanya russa” arran de les dificultats imposades per la pandèmia, tal com ha volgut remarcar Caelles. La regidora ha agraït la “valentia i l’esforç” dels empresaris per “aixecar cada dia la persiana oferint un toc d’optimisme. “Les dades d’aquesta passada Setmana Santa confirmen les bones expectatives pel que fa a la reactivació del sector, tant en consum com en presència de turistes, i permeten començar a pensar en positiu”.

Finalment, el Premi Ganxet Forner (lliurat pel gremi), que vol posar en relleu la tapa feta amb el millor pa artesà, ha estat per Star Burger per Petit Cirerol, elaborat amb el pa de del Forn de Pa Bo.

J.S.