.

L’organització ha limitat l’entrada a les actuacions a un total de 160 localitats. Foto: Manel R. Granell / Festival Altacústic 

Un marc incomparable, una selecció musical acurada i les mesures de seguretat més exigents. Aquests són els tres eixos que defineixen la setena edició de l’Altacústic, el festival de música emergent d’Altafulla, que aquest diumenge ha tancat la seva edició més especial, marcada per l’actual situació d’emergència sanitària, però amb el llistó elevat pel que fa a les mesures de seguretat ciutadana.

Per tal de garantir la salut de tots els assistents als set concerts que s’han programat des del dijous 16 de juliol fins al diumenge 19, l’organització ha pres mesures com limitar l’entrada a les actuacions a un total de 160 localitats i centralitzar els tres espais habituals en altres edicions en un únic escenari, ubicat a la plaça de l’Església, que s’ha adaptat perquè els assistents gaudissin de la música mantenint en tot moment les distàncies de seguretat. A més a més de l’obligació de dur mascareta, l’organització ha facilitat gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte i ha pres la temperatura al públic abans de cada concert.

“Per nosaltres ha estat molt important poder oferir un festival segur i de qualitat, en temps tan complicats com els actuals, en els quals bona part de l’oferta cultural ha davallat”, expliquen tant des de l’Ajuntament d’Altafulla com des de l’organització del festival, mentre reiteren que “tots els implicats hem treballat de valent per poder tirar endavant un festival que ja és un dels emblemes del municipi i que, enguany, ha estat una veritable porta musical de les comarques de Tarragona”.

Actuació d’El Petit de Cal Eril. Foto: Manel R. Granell / Festival Altacústic

“Amb l’Altacústic vam veure que hi havia l’opció de readaptar-lo per tal de mantenir-lo en un any difícil, que demostra que l’estiu altafullenc no s’atura. Com a Ajuntament seguim apostant per la cultura”, explica el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera. Una opinió similar és la que esgrimeix la responsable de Cultura de la localitat, Gemma Maymó, que destaca que “com a administració pública tenim molt clar que cal fer una aposta forta per l’art i la cultura i hem apostat, aplicant els formats habituals a la normativa actual per a fer possible una trobada que garanteix la qualitat musical”.

Amb les entrades i invitacions totalment esgotades, el festival ha ofert un total de set concerts en quatre dies. Les formacions que s’han fet seu l’Escenari Església han estat Judit Neddermann, Mazoni, el Petit de Cal Eril, Roger Benet, Anna Andreu, Magalí Saré i Manel Fortià. L’última actuació de diumenge —Joina— ha quedat suspesa a causa de problemes de veu de l’artista.

“És un luxe poder actuar en un festival com aquest en un any marcat per la davallada d’actes culturals i de festivals”, manifesta Ferran Palau

En total, 1.120 persones han gaudit de música en directe en un any especialment complicat pel sector cultural, marcat per la manca d’oferta de música en viu i la lluita del sector de la cultura per a fer-se valer com un espai segur. En aquest sentit, des del festival es vol fer un especial reconeixement als professionals i, sobretot, al públic assistent, que han col·laborat per a fer possible una edició que ha comptat amb totes les mesures seguretat sanitària.

Imatge de l’actuació de Ferran Palau. Foto: Manel R. Granell / Festival Altacústic

“És un luxe poder actuar en un festival com aquest en un any marcat per la davallada d’actes culturals i de festivals”, manifesta Ferran Palau, un dels caps de cartell de l’edició d’enguany, una opinió que comparteixen la resta de l’elenc musical que ha pres part del festival durant aquest cap de setmana, en una edició que també ha estat marcada per la valoració positiva del públic de les mesures de seguretat, que no han impedit que la Vila Closa hagi viscut un cap de setmana ple de propostes especials i úniques.

Redacció