Més de 40 professionals del territori de serveis i entitats públiques que aborden situacions de violència de gènere han participat aquest dimarts 29 d’octubre, en una nova reunió que la Xarxa d’Atenció a la Violència de Gènere, liderada per l’àmbit de Violència de la Regidoria de Benestar Social. Aquesta xarxa té com a objectiu revisar i actualitzar el protocol marc de situacions de maltractament que es va signar l’any 2005 i que es va revisar l’any 2009.
La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica la necessitat d’aquesta nova trobada «Tot just han passat 10 anys i cal l’actualització del protocol existent i també crear-ne de nous com el Protocol de Dol en casos de Femicidis i/o intents a la ciutat de Reus. Per això, tenim previst que a partir d’ara la xarxa es reuneixi trimestralment».
Aquest nou protocol que ara es comença a elaborar parteix de la importància de treballar en xarxa des de tots els àmbits implicats quan es dóna una situació de violència: intervenció social, suport psicològic, assessorament legal, suport laboral i totes aquelles accions que possibiliten la plena capacitació de la dona. També es tenen en compte les diverses fases que permeten abordar situacions de violència de gènere: prevenció, sensibilització social, acompanyament i recuperació. A més, es volen tractar temes diversos com els matrimonis forçats, la prostitució, el tràfic d’éssers humans, l’assetjament sexual, etc. Per tot això, hi participen diferents professionals: psicòlegs, educadors socials, treballadors socials, policies, juristes, etc.
El treball en xarxa permet l’intercanvi d’informació i de recursos i una acció coordinada. Una manera de treballar que acaba repercutint en una millora de l’atenció a la víctima de violència de gènere.
Equip de redacció