.

Els tarragonins, celebrant el triomf a la fase regular. Foto: Joan Carles Borrachero

L’Ibersol CBT té per davant els últims tres dies de competició que el poden portar a LEB Plata. Per aconseguir l’ascens, els blaus hauran de quedar líders del Grup 3, on han quedat emparellats amb Megacalzado Ardoi, Movistar Estudiantes i l’amfitrió Enerdrink Udea Algeciras. L’equip de Berni Álvarez tindria una segona oportunitat si quedés segon de grup. En aquest cas, jugaria un quart partit el diumenge a les 13h contra el segon classificat del Grup 4.

L’Ibersol CBT arriba a la fase final com a campió del Grup C de la Lliga EBA, després de guanyar la Final Four de Lleida. A Algesires es trobarà amb els millors equips de la categoria, “tothom s’ha guanyat estar allà”, assegura Berni Álvarez. Per fer una bona competició, el tècnic tarragoní creu que la concentració del seu equip serà clau. “Segur que tindrem moments dolents i hem d’intentar que aquests siguin el més curts possible. Crec que arribem bé, però no serà fàcil. També serà important que els jugadors que ja han viscut fases d’ascens puguin ajudar els més joves a controlar els nervis”.

De cara al primer partit, contra Ardoi el dijous 16 a les 17:30h, Berni destaca la importància de començar amb victòria. “El primer enfrontament pot marcar molt la resta dels dies, en molts aspectes, per això és tant important guanyar a l’inici. Davant tindrem a un equip molt experimentat, amb 3 o 4 jugadors determinants i molt bons complements”, avisa l’entrenador blau. Caldrà vigilar molt bé a Savitsky, un jugador molt complet i amb experiència a LEB Or, i a Urtasun i Uriz, també les grans amenaces d’un equip que només va perdre tres partits durant la fase regular.

El primer partit de la fase final es disputarà el dijous 16 de maig a les 17:30h al Pavelló Juan Carlos Mateo d’Algesires. Es podrà seguir en directe per Tarragona Ràdio i Ràdio Ciutat de Tarragona i en streaming per www.canalfeb.tv