.

Un vehicle forçat al c.Doctor Zamenhof. Foto: @Kataluno

L’onada de trencadissa de vidres de vehicles per cometre furts ha creat indignació ciutadana, ha encès les xarxes i ha provocat que alguns partits amb representació municipal com ERC demanin explicacions sobre l’efectivitat de les càmeres de vídeovigilància existents a la Part Baixa. Aquesta zona de la ciutat ha estat una de les que ha viscut més atacs reiterats d’aquesta mena.

De fet, des de Guàrdia Urbana s’han intensificat les rutes de patrullatge en els llocs amb més incidència d’aquesta tipologia delictiva: Part Alta, Passeig Torroja, Av. M. Cristina, Camí Cementiri, Part Baixa, Via Augusta, Ernest Lluch, entre d’altres. Així ho han aifrmat a tarragona21 fonts del consistori, que ha afegit que la policia local té registrades des de l’1 de gener, 100 intervencions relacionades amb robatoris/furts a interior de vehicles. La Guàrdia Urbana ha detingut quatre persones en aquests mesos.

Cal tenir present que les dades ón exclusivament dels serveis realitzats pel cos de la policia local. Perquè tal com precisen les fonts consultades, els encarregats de centralitzar les dades totals de les denúncies i diligències obertes són els Mossos d’Esquadra, amb qui es treballa coordinadament.

Els darrers fets es van produir la matinada de divendres. Guardia Urbana té constància de dos vehicles al carrer de Sant Magí i s’han recollit dues denúncies de danys a vehicles (en un cas sí s’han sostret coses de l’interior del vehicle) a Plaça del Carros i Reial amb Castellarnau. El passat dia 20 també se’n van detectar 7 al carrer Ernest Lluch i 2 al passeig de Sant Antoni.