.

Mariano Rajoy, en roda de premsa a la Moncloa, el 13 d’abril de 2018. Foto: Tània Tàpia

El govern espanyol mantindrà actiu l’article 155 mentre analitza la “viabilitat del nou Govern de Quim Torra. Així ho va decidir aquest dissabte el president, Mariano Rajoy, en una decisió que va comunicar al líder del PSOE, Pedro Sánchez, i al de Cs, Albert Rivera, segons ha confirmat l’ACN.

Rajoy podria no autoritzar la publicació oficial dels nomenaments i per tant aquests no es faran efectius. La decisió l’ha pres per la inclusió en el nou executiu de Quim Torra de consellers empresonats o fugits, en referència a Jordi Turull, Josep Rull, Lluís Puig i Toni Comín. Després de fer-se públics els noms dels consellers la Moncloa va enviar un contundent comunicat en què va titllar de “provocació” la designació d’aquests consellers., i va acusar Torra de mantenir una estratègica de “confrontació”.

En el seu comunicat d’aquest dissabte el govern espanyol avisava que estudiaria donar o no llum verd als nomenaments, i hores s’està “estudiant jurídicament” si és viable un Govern que inclou consellers empresonats o “fugits de la justícia”.

ACN