.

Imatge d’un partit de futbol al camp municipal de Bonavista. Foto: Tarragona21

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest matí l rimer pas per posr ordre al caos de l’ús de les instal·lacions dels cams de futbil municipal i acabar amb les pràctiques de subarrendament il·legal o explotació del bar sense concessions. El plenari ha donat llum verda amb 18 vots a favor i vuit abstencions als preus públics del usos camps de futbol municipals.

Els preus públics aprovats suposen que els equips de barri gestionaran els camps amb uns preus fixats, però també el podran utilitzar altres entitats i empreses, sense haver de dependre de la voluntat dels club de futbol ni les condicions que aquests fixin tot i no ser els titulats dels terreny de joc.

La regidora popular Elsa Vedrina se n’ha sortit amb un ‘marron’ que regidors anteriors no ho havien pogut solucionar o no havien tingut temps epr fer-ho. Vedrina ha subratllat la necessitat que la gestió “tingui en compte el desenvolupament de la persona, vetllant i custodiant el diner i patrimoni públic, administrant els camps de futbol de manera eficaç, cedint gratuïtament l’ús i l’accés a altres col.lectius quedi garantit”.

La CUP, PDeCAT i ERC s’han abstingut perquè consideren que els preus caldria diferenciar-los entre els que tenen la gestió directa del camp o una altra entitat de la ciutat, “a les que no caldria fer pagar res”. La CUP ha demanat que s’incrementi el preu a les empreses privades que usin els camps.
El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, ha felicitat la regidora Vedrina per haver posat ordre el caos i ha destacat que caldria dues tarifes.