.

El president de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona, Carles Olivé, es dirigeix als professors concentrats. Foto: Tarragona21.cat

El president de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona, Carles Olivé, es dirigeix als professors concentrats. Foto: Tarragona21.cat

“88 alumnes de la demarcació de Tarragona no s’han pogut examinar avui de la prova pràctica per la falta d’examinadors. Al cap del mes els passa el mateix a entre 1.200 i 1.300 alumnes”, explica Carles Olivé, president de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona i vicepresident de la Federació d’Autoescoles de Catalunya.

Reduccions de plantilla a les autoescoles

Els professors s’han concentrat avui en una sorollosa manifestació davant de la delegació de la DGT a Tarragona per reclamar una solució al problema, que està provocant una crisi a les autoescoles de la demarcació. “Sense anar més lluny, ahir una autoescola de Reus va haver de posar un professor a l’atur”, explica Olivé. Els examinadors fan vaga cada dilluns, dimarts i dimecres en senyal de protesta.

#lesautoescolesdiuenprou és el lema de la protesta. Foto: Tarragona21.cat

#lesautoescolesdiuenprou és el lema de la protesta. Foto: Tarragona21.cat

“Volem treballar!”, cridaven els professors d’autoescola. I és que, com explica Olivé, “en les condicions actuals cada professor només pot examinar uns 5 alumnes al mes, i amb 60 alumnes a l’any és impossible guanyar-se la vida”. Olivé recalca que la protesta va, sobretot, a favor dels alumnes: “La situació ens fa mal a nosaltres, però sobretot als que no es poden treure el carnet”.

Es necessiten 5-6 examinadors més

Els professors demanen a la DGT que “espavili”. La solució al problema seria afegir, com a mínim, 5 o 6 examinadors més als 11 que hi ha actualment a la demarcació (dos d’ells amb dedicació parcial). En concret, demanen que es dotin de més recursos a les prefectures provincials, tenir un calendari d’exàmens per poder programar la formació dels alumnes, i que s’implanti una gestió telemàtica del sistema d’exàmens.

L’escassetat d’examinadors és un problema que, segons els professors d’autoescola, es remunta al 2013. “Des de llavors preparem els alumnes, però no sabem quan els podrem examinar”, lamenta Olivé.