.

Alguns dels participants en la simulació i, en primer pla, la carpeta que se'ls ha repartit. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Alguns dels participants en la simulació i, en primer pla, la carpeta que se’ls ha repartit. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Per primer cop, la Simulació del Parlament Europeu a Tarragona ha comptat amb la participació d’alumnes d’instituts de secundària de la ciutat, coincidint amb la quarta edició d’aquesta iniciativa. En concret, entre les 160 persones hi havia estudiants de la Salle de Tarragona, de l’Institut Tarragona i del Sagrat Cor, que han fet una immersió en el funcionament d’aquest organisme polític. Els han acompanyat també alumnes de la Universitat Rovira i Virgili, que ha allotjat l’esdeveniment.

La sessió plenària. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La sessió plenària. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Els més joves, del Sagrat Cor: “Hem estat els que hem participat més”

La Laia Cunillera, la Clara Marquiegui, la Maria Dalmau i l’Adrià Aragonès, que fan 1er de Batxillerat al Sagrat Cor, són els alumnes més joves que han participat mai en aquesta simulació, i l’experiència ha superat les seves expectatives. “Ha estat una jornada més interessant i activa del que ens imaginàvem. Tot i ser els més joves, ens han deixat participar molt. De fet, hem estat els que hem participat més”, explica la Clara.

Els participants esperen l'inici de la sessió. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Els participants esperen l’inici de la sessió. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Representant el Partit Liberal Europeu a la comissió de Medi Ambient

Els alumnes van triar formar part del Partit Liberal Europeu, i han participat en la comissió de Medi Ambient. La seva visió del Parlament Europeu després de la simulació és diferent de la que tenien abans. “Hem vist la importància del que fan en aquesta cambra. Fins ara la visió que en teníem era la d’una sala molt gran i plena de gent, on es parlaven molts idiomes”, apunta la Laia.