.

Un moment del simulacre d'ahir, des d'un dels punts de control. Foto: Cedida

Un moment del simulacre d’ahir, des d’un dels punts de control. Foto: Cedida

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) considera que el protocol per alertar la població en cas d’accident químic és un fracàs, i que la Generalitat hi hauria de fer canvis urgents. Segons la coordinadora, el simulacre d’ahir va evidenciar que hi ha una manca de comunicació sobre el protocol, refermada per la gran quantitat de trucades que van rebre ells i el 112 alertats per les sirenes. També lamenten que no es faci prou per informar la gent de què fer en cas d’accident.

“Van ser molts els ciutadans que es van dirigir a nosaltres preguntant què estava passant i si existia alguna informació al respecte. A les xarxes socials, molts altres tarragonins van mostrar la seva preocupació. I per si quedava algun dubte, més de 300 persones van trucar al telèfon d’emergències 112 espantades pel so de les sirenes, mentre que més de vint es van posar en contacte amb la Guàrdia Urbana de Tarragona”, afirma la coordinadora en un comunicat.

Segons el president de la CET, Ángel Juárez, “ja fa molt de temps que ens fem la mateixa pregunta: què passaria si enlloc de ser un simulacre fos un accident real? És obvi que seria un desastre ja que la gent no sabria com ha d’actuar. Per això insistim en la necessitat de fer canvis. Fins que no es creïn els mecanismes necessaris per integrar les entitats socials en el protocol, aquest no funcionarà. Per què no es fa quan el problema és tan evident?”.

Juárez demana “que reparteixin per totes les cases dels municipis que conviuen amb les químiques informació que es pugui penjar al frigorífic, explicant què signifiquen les sirenes i com s’ha d’actuar quan sonen. Nosaltres fa molts anys que ho demanem. Seria una eina senzilla, econòmica i comprensible per a tothom. No entenc per què no ens fan cas i ho porten a terme d’una vegada”.