.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, amb el president del Comitè Olímpic Internacional dels Jocs Mediterranis, Ama Adaddi

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, amb el president del Comitè Olímpic Internacional dels Jocs Mediterranis, Ama Adaddi

El coordinador general dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017, Javier Vilamayor, ha afirmat a Tarragona21 que “no podem plantejar cap altre escenari que no sigui l’any 2017” per a la celebracio dels Jocs. De retorn de Madrid, on el Congrés dels Diputats emetia ahir una històrica declaració unànime de supot als Jocs, Vilamayor ha matisat una notícia llençada per la Cadena SER.

L’organització dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 contemplaria un pla B que consistiria en l’ajornament dels mateixos fins a l’any 2018, segons ha anunciat la Cadena SER aquest dimarts. Aquesta opció s’hauria plantejat en una reunió celebrada a Madrid aquest dilluns passat amb membres del Comitè Olímpic Espanyol i del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, tot i que no s’ha pres cap decisió al respecte.

La raó principal d’aquest pla B seria la manca de finançament pels Jocs de Tarragona. L’estat espanyol encara no ha fet efectius els 9 milions d’euros necessaris principalmnt per a afrontar el dia dia dels Jocs.

La interinitat del Govern central, amb un executiu en funcions, dificulta el camí, una situció que ja observava la pròpia oranització des de fa temps. Un altre aspecte que es contempla és l’endarreriment en l’execució de les obres necessàries, que s’enllestirien a pocs dies d’iniciar-se els Jocs.

Vilamayor: ‘No hi ha cap novetat sobre les dates’

Al seu torn, el coordinador general dels Jocs, Javier Vilamayor, ha tret importància a l’anunci de la SER afirmant a Tarragona21 que la reunió és una més de les que tenen lloc i no pas un òrgan que pugui prendre decisions de canvis de data, com seria una assemblea general. “D’escenaris en pot haver molts, però no podem plantejar cap altre escenari que l’any 2017”, ha assegurat a Tarragona21. “D’hipòtesis, en pot haver moltes”, ha reiterat.

“No hi ha cap novetat”, ha afirmat Vilamayor, visiblement molest pel que considera que no és cap notícia. “Al COE i al Comitè Internacional li hem explicat manta vegades la situació política i econòmica que viu Espanya, que són factors que nosaltres, com a organitzadors dels Jocs, no podem controlar. El govern està en funcions i no hi ha projecte de llei de pressupostos. Però això ja ho saben. No hi ha res de nou”.

La reunió de dilluns tenia com a objecte “parlar de la declaració institucional que emetria el Cogrés dels Diputats i d’una propera visita de caps de misió a Tarragona, no pas per parlar de dates”. “No es pot plantejar un ajornament sense parlar amb la resta d’administracions implicades”, ha conclòs.

La CUP demana renunciar als Jocs

D’altra banda, la Candidatura d’Unitat Popular demana que es renunciï als Jocs del Mediterrani de Tarragona en base de la “manca de finançament, la opacitat i evident improvisació del projecte”.

Els anticapitalistes han qualificat de “proposta desesperada del govern de la ciutat, que tampoc no dóna explicacions clares del cost econòmic dels Jocs i que, a més a més, endeutarà la ciutat i obrirà les portes a privatitzar les instal·lacions pagades amb els diners de totes i tots, incloses barbaritats com la proposta de Santagadea o qualsevol altra de similar que de ben cert arribarà”.