.

Imatge de la concentració d'aquest matí a l'estació de Tarragona. Foto: Tarragona 21

Imatge de la concentració d’aquest matí a l’estació de Tarragona. Foto: Tarragona 21

L’ Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i la Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’ Ebre (PTD) han anunciat aquest matí que engegaran una campanya de recollida de signatures per reivindicar la millora en infraestructures ferroviàries a Tarragona. Aquestes seran presentades al Síndic de Greuges. Així ho ha anunciat el portaveu de pdf.camp, Carlos Montejano, qui ha dit que “la col·laboració de totes aquestes plataformes pot donar millores al servei”.

L’objectiu de la concentració en la que s’han aplegat unes 30 persones ha estat el de denunciar les mancances i exigir millores urgents per les infraestructures i els serveis que ara mateix ofereix RENFE.

L’estació de Tarragona ha estat el punt escollit per la concentració on s’han aplegat representants dels diferents grups polítics com Arga Sentís, Pau Ricomà, Sergio del Campo, i Martí Barberà. Aquests s’han compromès aquesta campanya en aconseguir la millora de les infraestructures a Tarragona.

Aquestes plataformes s’han pronunciat davant l’anunci de fa uns dies de l’ alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, de promoure un pla de xoc urgent contra el que va considerar de “situació de vergonya”. Montejano ha ha afirmat que s’està a l’espera de poder obrir línies de diàleg.

L’estació segueix esperant els arrenjaments arquitectònics que per exemple serveixin perquè persones amb mobilitat reduïda puguin creuar les andanes.

La mobilitazaió d’aquest dissabte vol ser un “viatge reivindicatiu” per a reclamar aquestes millores necessàries per un territori clau i oblidat pel que fa a les infraestructures bàsiques per viatgers i mercaderies. Aquest 2015 mateix el Port de Tarragona va veure com s’escapava una inversió important de la multinacional Daimler per no estar connectat a l’ample europeu.

A la concentració s’ha llegit un manifest per recollir les diferents sensibilitats presents i les demandes de diversos punts del territori que es concentraran a Tarragona.