.

 

foto-99

El Monestir de Poblet (Vimbodí, a la Conca de Barberà) i Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa han acollit l’estrena a Catalunya de l’oratori dramàtic ‘The passion of Mary’, que fins ara només s’havia representat al Regne Unit i a Suècia, del compositor britànic Howard Blake.

Els dos concerts, dirigits pel músic, han seguit el mateix guió i han comptat amb la intervenció del Liverpool String Quartet i la flautista Nèlia Sanxís a la primera part del concert, per interpretar un quintet de flauta. Posteriorment, el programa de les dues actuacions ha donat pas a ‘The snowman’, obra per la qual Blake va ser nominat a l’Oscar de Hollywood i que s’ha convertit en un clàssic televisiu d’aquestes festes al Regne Unit. “És tan o més celebrat que el ‘Conte de Nadal’ de Dickens”, ha assenyalat l’actor Jaume Comas, que ha interpretat el narrador de la història. Val a dir, a més, que per petició de Blake, el text de la peça s’ha traduït al català per tal de ser presentada a l’audiència del nostre país als concerts de Poblet i de Manresa. La cirereta d’aquest primer bloc l’ha posada el jove cantant Iker Utrera, que ha cantat el tema ‘I’m walking in the air’ traduït també al català.

A la segona part de les representacions de l’espectacle s’ha interpretat ‘The passion of Mary’ (op.577), en què s’ha comptat amb la intervenció de destacades figures de l’escena internacional com la soprano Patricia Rozario Orbe (en el paper de Maria), el tenor Richard Edgar Wilson (Jesús) i el baix David Van Asch (Satan). Cal destacar, a més, l’aportació de les formacions que han format part de l’equip artístic dels concerts. L’Orquestra de cambra Terrassa 48 i el Liverpool String Quartet i la Coral de la URV han estat als dos concerts.

Blake ha donat les gràcies a ARS Aurea Sonora “per la magnífica organització de l’espectacle” i ha explicat que ‘The passion of Mary’ és una obra única perquè “la història es planteja des del punt de vista de la Mare de Déu”.