.

Imatge del documental on es pot veure la Tarragona romana. Foto: Cedida DIgivision

Imatge del documental on es pot veure la Tarragona romana. Foto: Cedida DIgivision

L’emissió del documental de la Tàrraco romana ahir a TVE 2 va ser un èxit. En quotes de pantalla van arribar a triplicar el ‘share’ de la cadena 2 de TVE. Si el ‘share’ habitual se situa en un 2’3%, durant el primer capítol d’ahir es va arribar al 4’5%, el que es tradueix en 537.000 espectadors. Aquestes xifres es van superar amb escreix durant l’emissió del segon capítol que va finalitzar amb un 6’6% de ‘share’, uns 729.000 espectadors.

El paper de les xarxes socials ha estat rellevant en la difusió del projecte, tant abans de l’estrena com durant la seva emissió. Fa ben bé un parell de setmanes que molts usuaris de Facebook fan córrer el ‘trailer’ i fotografies del documental. Però no va ser fins ahir que va quedar palesa la gran expectació que ha originat el projecte també a Internet, on el documental es va situar com a trending tòpic en novena posició a Twitter amb el hashtag ‪#‎IngenieríaRomana.

José Antonio Muñiz, director de Digivisión i un dels ‘pares’ d’aquest projecte televisiu, en declaracions a Tarragona 21 s’ha mostrat molt satisfet de les xifres d’audiència i ha reconegut que aquestes dades reflecteixen l’èxit i la bona acollida del projecte. Així mateix s’ha mostrat molt satisfet del resultat del projecte.



Brigitte Urzaiz