.

Un grup de membres de CCOO irrompen a l'Aula Magna. Foto: Tarragona 21

Un grup de membres de CCOO irrompen a l’Aula Magna. Foto: Tarragona 21

Un grup de treballadors de la universitat pública s’ha concentrat aquest matí a la porta del Campus Catalunya de la URV per denunciar les polítiques de retallades del Govern de la Generalitat envers les universitats públiques durant la visita del conseller d’economia Andreu Mas-Colell a l’acte inaugural del curs acadèmic.

Acte d'inauguració del curs acadèmic a la URV amb la presència d'Andreu Mas-Colell. Foto: Tarragona 21

Acte d’inauguració del curs acadèmic a la URV amb la presència d’Andreu Mas-Colell. Foto: Tarragona 21

Els treballadors han irromput a l’ Aula Magna on es podien veure autoritats com el delegat del govern, Joaquim Nin o la regidora Elvira Ferrando. El cor de la URV esperava l’arribada del conseller per entonar el ‘Canticorum’ però s’ha vist sorprès pels representants de CCOO que s’han fet amb el micròfon de la sala i han llegit un manifest afirmant que ‘ara és l’hora’ i reivindicant el finançament necessari per les universitats públiques, la reducció de les taxes i de rebre una formació polivalent i més crítica.

El sindicat ha reivindicat que el servei públic d’educació superior i recerca ha reduït el finançament de les universitats en més d’un 20%, s’han augmentat les taxes un 66% i s’han arrabassat els drets laborals dels treballadors. D’altra banda també s’ha criticat la impugnació del conveni col·lectiu del PAS.