.

Aquest divendres dia 12 de juny, a les 19:00 hores, l’Auditori de la Diputació de Tarragona acollirà el Concert de Cloenda de la VIII Mostra de Joves Guitarristes de les Comarques de Tarragona i III de Catalunya. Aquesta activitat està destinada a potenciar el vessant concertístic dels joves alumnes de les escoles i conservatoris de música de Catalunya.

La iniciativa no te caràcter competitiu, i el nombre de seleccionats es limita només pel nivell dels participants, que queden repartits en diverses categories des dels 8 anys fins als 25 anys. El premi consisteix en una gira de concerts per diferents municipis de la demarcació i un concert cloenda amb l’enregistrament d’un DVD.

Els municipis que han acollit els concerts d’aquesta edició han estat: Conesa, Solivella, la Secuita, Salou, Riudecols, Vilallonga, Torredembarra, el Vendrell, Vila-seca i Tarragona.

El concert de cloenda constarà de dues parts: la primera anirà a càrrec dels alumnes seleccionats, i en la segona, el jove concertista tarragoní Darío Barroso interpretarà obres de Narváez, Ponce, Scarlatti, Joaquín Rodrigo i Lep Brouwer. Aquest jove talent realitza actualment una tasca concertística activa com a solista, que compagina amb la música de cambra, àmbit en el qual treballa amb diferents formacions, com el duet amb la guitarrista Míriam Paretas. Aquest duet va obtenir el Premi Extraordinari de Música de Cambra del Conservatori del Liceu. Actualment, Barroso també forma part del Duet Baco, amb el violista Albert Coronado, i del projecte Quinteto Dequera, quintet de tango en homenatge a A. Piazzolla.