Les principals patums del Partit Popular han protagonitzat l’acte central de campanya del PP a Tarragona al pavelló del Serrallo, justament, en la cita que dóna el tret de sortida a la cursa de les municipals que culminarà amb els comicis del 24-M. Hi era el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, els ministres José Manuel Soria i Jorge Fernández Díaz, també la subdelegada del govern central a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i l’eurodiputat Miguel Ángel Arias Cañete. Tots ells, juntament amb més de 800 persones, han acompanyat i beneït la candidatura d’Alejandro Fernández per assolir l’alcaldia de Tarragona.
El propi Alejandro ha donat el tret de sortida agraïnt la presència als càrrecs del partit i del govern, adreçant-se en especial al president Rajoy: “No ho tenies gens fàcil amb la prima de risc, el sobiranisme i l’amenaça del rescat. I president, el temps t’ha donat la raó. Perquè la màxima aspiració d’un polític no és la utopia, sinó deixar el país una mica millor”. Espanya, s’ha preguntat Alejandro, “està millor que fa tres anys i mi? I la resposta és sí. Gràcies president Rajoy”.
Crítiques als socialistes
En clau local, el cap de llista popular ha lamentat que una ciutat “tan meravellosa com Tarragona tingui més de 100 edificis abandonats, més de 150 façanes que es cauen i no sigui l’autèntica capital de la província”. Una situació de la qual, Alejandro, ha culpabilitzat l’actual equip de govern socialista: “Tot això és per la falta d’ambició dels actuals governants de la ciutat”.
Per revertir la diagnosi, Alejandro s’ha plantejat una “Tarragona guanyadora, oberta al mar, cívica, segura, i capaç d’aprofitar allò que la natura ens ha donat”. Uns eixos que es proposa acomplir, si assoleix l’alcaldia, amb “el millor projecte, un equip meravellós i amb tots vosaltres”, adreçant-se al públic. Per tancar la seva aparició, Alejandro no ha evitat afrontar la qüestió nacional: “Sé que parlar de Fraga no em farà el polític més modernet del Salvados, però tant ell com Tierno Galván (PSOE) tenien molt clar que no hi ha diners al món que compensin la tasca pública, de complir i fer complir la Constitució, no hi ha res més gran que l’honor del deure complert”, ha exclamat.
El ‘cap de cartell’, Mariano Rajoy, ha agraït poder visitar “una ciutat patrimoni de la humanitat, amb passat, present i sobretot futur amb gent com Alejandro Fernández al capdavant”. El president espanyol ha fet un aferrissat discurs de defensa de les polítiques econòmiques en els darrers anys que “han permès que deixem de sentir paraules com prima de risc o creixement negatiu”. Unes polítiques del govern central que “han donat estabilitat i seguretat a un país que era una de les principals preocupacions d’Europa”.
Rajoy també ha aprofitat per repartir als dos principals fronts oberts en qüestió ideològica. D’una banda, davant les aparicions de Podemos i l’auge de Ciutadans, el president ha demanat “sentit comú i mantenir la confiança per aquell partit que ha tret Espanya de la crisi”. En clau catalana, el president del govern ha assegurat que la “bona gestió feta pel govern de l’Estat ha facilitat que la indústria estrangera segueixi apostant per Barcelona, com s’ha demostrat avui al Saló de l’Automòbil”.
Més dura ha estat la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que ha demanat “no fer invents” amb aquells que “només surten per la tele a fer campanya”, en clara al·lusió a Podemos; ni tampoc votar aquells partits “que diuen que són nous i amb més de deu anys no han aconseguit pràcticament representació als municipis”, en referència a Ciutadans. A més d’aquests dos fronts, Sánchez-Camacho també ha volgut carregar contra l’independentisme: “Ha baixat el suflé i queda clar que el debat sobiranista ja no és la principal preocupació dels catalans”. Per últim, ha sentenciat Camacho, “no podem tenir un president que convoca eleccions cada 18 mesos”.
Periodista.