Els ajuntaments de Tarragona i Reus, seguint l’entesa endegada fa un any en les comissions bilaterals, han signat un conveni per fer front a la pobresa energètica. L’acord detalla un seguit de mesures que han de permetre estandarditzar la informació de les dues ciutats pel que fa a les principals necessitats energètiques i copsar amb una major massa crítica l’estat de la situació. La formació conjunta dels treballadors socials municipals, així com els perceptors d’ajudes, o una auditoria sobre els consums a les llars de Reus i Tarragona.
El conveni de col·laboració contra la pobresa energètica l’han signat la regidora de Benestar Social de Reus, Montserrat Vilella, i el tinent d’alcalde de Serveis a la Persona de Tarragona, Javier Villamayor, al consistori reusenc aquest migdia. A més dels punts anteriors, l’acord estableix un seguit de reunions compartides entorn als temes propis de les Taules de Pobresa Energètica, a més del desenvolupament d’accions conjuntes. En aquest sentit, Vilella ha detallat que “un cop tinguem la informació sobre el terreny podrem aplicar mesures concretes per fer front a les dificultats de cada cas i cada família”.
Per la seva banda, Villamayor ha posat com exemple la iniciativa que des de principi d’any ha impulsat l’Ajuntament de Tarragona, de la mà dels fons europeus i el torn d’oficis, amb la rehabilitació de llars de persones amb dependència: “És una manera de tancar el cercle que permet donar hores de pràctica als aprenents, dóna feina al sector i millora les condicions de vida dels nostres conciutadans”. Precisament, aquesta seria una de les primeres mesures a concretar en les properes setmanes.
Villamayor també ha fet especial menció en la “corresponsabilitat” dels recursos que es destinen des de l’administració pública: “Hem de fer partíceps, també, les persones perceptores d’ajudes i millores a les seves llars especialment quan els recursos econòmics que hi estem destinant són públics i, per tant, de tots”.
El conveni té una durada prevista fins el 31 de desembre de 2015 tot i que ambdues parts s’han mostrat disposades a seguir la col·laboració “institucional” més enllà del que passi a partir del 24 de maig, amb les eleccions municipals. Els dos ajuntaments han volgut deixar clar que “el conveni no suposa un cost econòmic directe per a cap de les institucions”.
Reusdigital/Grup de Diaris Digitals de Catalunya
Equip de redacció