.

Onzenes jornades de la Galera de Cambrils

Onzenes jornades de la Galera de Cambrils

Les onzenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de obriran el calendari gastronòmic de Cambrils. Del 2 al 22 de febrer, un total de 54 establiments oferiran menús especials i es programaran activitats al voltant d’aquest crustaci.

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros; el president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges; el patró major de la Confraria de Pescadors, Francesc Gil; el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí, i els representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, Josep Maria Pellicer, han presentat avui les jornades, que arriben amb noves activitats pel públic més familiar.

Tant l’alcaldessa com la regidora han explicat que les jornades són el “buc insígnia” del calendari gastronòmic i han atribuït l’èxit de la iniciativa a la bona entesa entre l’administració i el sector privat per promocionar els productes de proximitat i la gastronomia cambrilenca. També han destacat la incorporació de noves entitats en el programa de la galera com una mostra de treball en equip.

Precisament, les novetats d’aquesta edició provenen de noves col·laboracions a les Jornades de la Galera. La primera és un concurs de disfresses infantils organitzat per la NAC dins dels actes del carnaval. El 15 de febrer, els 10 primers nens que participin al carnaval infantil amb una disfressa marinera per anar ben conjuntats amb la Galereta seran obsequiats amb una joguina i un detall molt saborós pels pares. La segona són els tastets de pesca des d’embarcació per famílies amb nens a partir de 10 anys que promou el Club Nàutic. L’activitat costa 5 euros per persona i les inscripcions es poden fer al correu peconomica@cambrils.org.

Per altra banda, enguany es repeteixen les visites guiades a la Confraria de Pescadors “Galeres en viu”, que es van estrenar l’any passat amb molt d’èxit. Seran els dies 6 i 20 de febrer a la tarda i cal confirmar l’assistència al mateix correu electrònic perquè l’aforament és limitat. Els participants descobriran l’art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a les peixateries o restaurants.

I com cada any, els dos plats forts seran la tradicional galerada popular al Mollet del Rec i la fregida de galeres i calçots, amb nombroses activitats familiars.

El 8 de febrer, a partir de les 9:30 hores, se serviran galeres amb gust d’oli i calçots a la Cooperativa al preu de tres euros. I el 15 de febrer, d’11 a 13.30 hores, es podran degustar els fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils per només tres euros. Paral·lelament, hi haurà una demostració de vela Llatina a càrrec de l’Arjau i l’associació esportiva Vent d’Estrop oferirà passejades amb llagut adreçades principalment a la canalla.

A més, el 12 de febrer hi haurà una xerrada a càrrec de Plàncton sobre les galeres al entre Cívic les Basses, el 20 de febrer els joves cuiners competiran al concurs “De la mar als fogons” a l’Escola d’Hoteleria i Turisme, i el 21 de febrer la Cooperativa organitzarà el curs d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge extra.