.

El Tapís de Tarragona, de Miró i Royo

El voluntariat de la Creu Roja a Tarragona i l’equip tècnic del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona procediran el proper dilluns, 17N, a despenjar i embalar el ‘Tapís de Tarragona’, elaborat per Joan Miró i Josep Royo, per al seu posterior trasllat a Londres.

El  ‘Tapís de Tarragona’ i el quadre ‘Gràcies / Gracias’, de Miró, són les dues primeres donacions d’obres que ara configuren el Fons d’Art de la Creu Roja a Catalunya, que actualment compta amb obres donades per artistes principalment catalans de gran renom internacional.

L’exposició, organitzada per la Creu Roja Britànica amb fins benèfics, es podrà visitar a la Galeria Henry Moore de la Royal College of Art de Londres del 24 de novembre al 6 de desembre; inclou obres d’artistes com Francesc Artigau, Alfonso Alzamora, Frederic Amat, Miquel Barceló,  Khalid el Bekay, Antoni Clavé, Josep Guinovart, Joan Hernández Pijuan, Javier Mariscal, José Niebla, Albert Ràfols-Casamada, Rosa Serra, Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies, o Joan-Pere Viladecans.

El Fons d’Art de la Creu Roja no el configuren només un conjunt d’obres d’art, sinó que són altaveus ben vius d’allò que empeny a tota una societat, i també a la Creu Roja, a intervenir activament davant les adversitats que ha de fer front la Humanitat.

El nexe d’unió d’aquests grans artistes consisteix en la transmissió unívoca de valors que són inherents al moviment humanitari i solidari més gran del món i amb més de 150 anys d’existència, com és el de la Creu Roja. Valors com els de la solidaritat, l’ajuda, el respecte, la dignitat de la persona, el seu suport, la humanitat configuren l’eix sobre el qual els pintors han llençat el seu missatge compromès amb i per a la societat de la qual en formen part.