.

Si dissabte passat els veïns de Riu Clar es van trobar amb la sorpresa de veure la plaça del Progrés decorada artísticament, aquest dissabte, 15 de novembre, ha tingut lloc una nova acció. A les 7 de la tarda, al mateix escenari, els veïns de Riu Clar han gaudit de la segona intervenció artística consistent en un mapping audiovisual arquitectònic, que consisteix en la projecció d’imatges sobre una façana, amb les quals els veïns han pogut interactuar de manera participativa amb continguts específics del barri. Un cop finalitzat el mapping, s’ha fet un pica-pica amb ball al saló d’actes de l’associació de veïns del barri, ubicat a la mateixa plaça.

Imatge del mapping interactiu d'ahir al vespre a Riu Clar

Dinamització del barri

El Pla de Desenvolupament Comunitari de Riu Clar està promogut des de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

De manera genèrica, podríem dir que l’acció comunitària consisteix en la dinamització de les relacions socials de cooperació en el sí del barri, amb l’objectiu d’aconseguir millorar el benestar quotidià de les persones. Per tant, implica la dinamització de les relacions socials per aconseguir transformar les condicions de vida, materials i relacionals, dels veïns i veïnes.

L’estratègia a Riu Clar passa per la intervenció artística per aconseguir aquests objectius i s’està plasmant en diferents accions com la decoració artística de la plaça del Progrès; l’elaboració de molinets de vent per part dels veïns; la realització de fotografies del veïnat en llocs quotidians de vida en el barri en les quals, amb el suport d’una pissarra, els veïns han pogut manifestar les seves opinions envers el barri; i, per últim, la visualització d’un mapping del barri, i també d’un “controlador interactiu”.

Nens del barri utilitzaven uns botos especials per interactuar amb el Mapping