.

.

TOTS 21


SONY DSC

L’ACM ha celebrat aquest matí a Tarragona una nova jornada que està duent a terme per tot el territori català per estudiar, millorar i innovar en la seva central de compres del món local. A la demarcació de Tarragona, 84 ens locals, el 63%, compren serveis mitjançant la Central de Compres del món local. Actualment, a tot Catalunya 775 municipis compren serveis a través de la Central de Compres.
La seu del Consell Comarcal del Tarragonès ha estat l’escenari de la tercera de les vuit jornades que organitza l’ACM. “Aquestes sessions volen ser un reconeixement a la tasca que es fa des del món local per innovar en la compra i gestió dels serveis que s’ofereixen als ciutadans” ha manifestat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, qui ha assegurat també que les jornades serveixen també per “visionar les normatives que vindran i com ens afectaran”. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, ha manifestat que “en un moment on totes les administracions tenen dificultats econòmiques, les administracions han de ser molt amatents a les iniciatives que tenen per objectiu optimitzar, ser eficaços i eficients”. Ha estat, Dolors Murillo, directora dels serveis territorials del Departament de Governació i Relacions Institucionals a Tarragona quin ha destacat que tanta normativa aprovada ha fet augmentar les càrregues administratives. “És en aquest cas, on la central de compres del món local és una bona eina per estalviar tràmits”.

La jornada d’avui ha comptat amb la presència de més d’una cinquantena de tècnics de contractació dels ens locals i té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.

Actualment, la central de compres del món local, mitjançant el Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet adquirir diferents serveis com el subministraments d’electricitat, subministrament de gas natural, la contractació d’assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i serveis policials, i impressores i equips de multifunció. La voluntat és que els ens locals puguin aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu, aportar expertesa i coneixement de l’adquisició i garantir màxima seguretat jurídica. Des de la Central de Compres es vetlla perquè la indústria local no quedi al marge.

És previst que en els propers mesos s’ofereixi el servei de compra de paper d’oficina, maquinària per a les brigades municipals i equips d’informàtica.

84 ens locals de la demarcació de Tarragona compren bens i serveis

A les comarques de la demarcació del Tarragona, (comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) de 132 municipis, 84 compren serveis o productes.