.

El camió que ha atropellat la multitud que celebrava el 14 de juliol. Foto: Xarxes Socials.

El camió que ha atropellat la multitud que celebrava el 14 de juliol. Foto: Xarxes Socials.

Un camió de grans dimensions ha envestit una multitud de persones aquesta nit al centre de Niça ( França), Festa Nacional del 14 d juliol. En aquest moment es compten 84 i centenars de ferits. Es tracta d’un atemptat trrotista protagonistzat per un frencès d’origen tunissià, segons les autoritats franceses. Durant l’atropellament , el conductor del camió ha disparat a tots aquells que es posaven al mig del seu pas. Avui, 14 de juliol, la ciutat celebrava el Dia Nacional de França i al lloc dels fets s’estaven celebrant focs artificials.

La policia francesa ha demanat als ciutadans de Niça que , com a mesura de seguretat, no surtin de casa . Tots aquells que es troben a l’interior de restaurants i botigues també estan confinats. Alguns mitjans digitals francesos expliquen que hi ha hagut un tiroteig entre els policies i el terrorista . En aquest moment , els cossos de seguretat estan buscant a possibles còmplices de l’atemptat o a membres de la cèl·lula.

França ha decretat tres dies de dol nacional en homenatge a les víctimes de Niça. El president de la República François Hollande ha anunciat l’ampliació de tres mesos més de l’estat d’Emergència. El president francès ha dit que el conductor del camió, que va atropellar deliberadament la multitud que mirava els focs artificials des de la Promenade des Anglais, tenia la “intenció de matar, de massacrar”.

La policia ha identificat el conductor del camió com un home de 31 anys i fa escorcolls a casa seva, a Niça.
El periodista tarragoní resident a França, Paco Fuentes, destaca la solidaritat de la població francesa després de l’atropellament massiu del sud de França.

Fuentes, que treballa al canal europeu de televisió Euronews, recorda que Niça és un dels principals destins turístics.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat per a aquest divendres al matí el Gabinet de Coordinació Antiterrorista i farà una declaració institucional per valorar l’atemptat de Niça. Després de la declaració institucional de Puigdemont, a les dotze del migdia tindrà lloc un minut de silenci a la Plaça Sant Jaume per condemnar l’atemptat.