.

Imatge de l'aprovació dels pressupostos, fortament criticats per la plataforma

Imatge de l'aprovació dels pressupostos, fortament criticats per la plataforma

Els carrers de Torredembarra viuran una manifestació, el proper diumenge 2 de febrer, sota el lema ‘Ara no toca!’. Precisament sota aquest eslògan es presenta en societat una plataforma ciutadana “crítica amb les polítiques econòmiques i socials de l’Ajuntament de Torredembarra”. La manifestació arrencarà a les 12 del migdia, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat, i seguirà pels carrers Antoni Roig, plaça de la Font, passant pels carrers Joan Güell, Major i Ample; arribarà a la plaça del Castell, on enfilarà pel carrer Joan Güell de nou fins la plaça de la Vila, on clourà l’acte.

Aquesta nova plataforma ha informat, a través d’un comunicat, d’un seguit de punts amb els quals es mostra crítica amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra. D’entrada, denuncien “l’augment de la pressió fiscal aprovada pel 2014, amb un increment del 5% dels impostos a les famílies i al petit teixit empresarial torrenc, ja greument afectats per l’impacte de la crisi”. En aquesta línia, ‘Ara no toca!’ assenyala que “el pressupost municipal no contempla cap partida, ni projecte, per ajudar a desbloquejar l’aturada empresarial al poble”.

Entre d’altres aspectes, la plataforma demana la fi dels “privilegis d’un sector de treballadors de l’Ajuntament amb gratificacions i complemetns de sous escandalosos”. Una situació davant la qual consideren necessària una “revisió dels llocs de treball de l’Ajuntament i una actualització de les nòmines dels privilegiats d’acord a l’època de crisi”. La plataforma ciutadana rebutja que l’Ajuntament segueixi pagant “lloguers de locals inútils” com el de Clarà, soterrat “i pel qual paguem 4.000 euros mensuals”. Amb aquest rerefons, ‘Ara no toca!’ considera que l’Ajuntament “no és conscient de les dificultats de les famílies i del teixit empresarial, o bé no s’estima el seu poble”.

Accions que duran a terme

Per tot plegat, la plataforma demana als veïns que presentin al·legacions als pressupostos de 2014 i demana al consistori que aturi l’aprovació definitiva dels pressupostos, inciant un “procés informatiu i participatiu per tal d’elabroar un pressupost i unes ordenances fiscals que fomentin la solidaritat i incentivin l’economia local”.