.

L'alcalde, al centre de la imatge, durant la presentació a la premsa del pressupost de 2014. Foto: Anna F.

L'alcalde, al centre de la imatge, durant la presentació a la premsa del pressupost de 2014. Foto: Anna F.

L’Ajuntament de Torredembarra dissoldrà els patronats municipals de Cultura i Turisme. El ple del proper dijous, on s’aprovaran els pressupostos de 2014, donarà llum verda a l’aprovació inicial de la dissolució del Patronat de Cultura. Les seves funcions i pressupost seran assumides per la regidoria de Cultura. Més endavant, es plantejarà fer el mateix amb el Patronat Municipal de Turisme.

En paraules de l’alcalde, Daniel Masagué, es tracta de despolititzar aquests òrgans, fer-los més eficaços i alhora que la responsabilitat de les seves decisions recaigui en el conjunt de l’equip de govern. Alguns problemes que s’han anat produint han decidit l’equip de govern a prendre aquesta mesura. El darrer episodi va ser durant la cavalcada de Reis, quan el Patronat va decidir, per temes de seguretat, que no es llencessin caramels als nens des de les carrosses, fet que va despertar la polèmica ciutadana.

Masagué ha aclarit que no es pretén acabar amb la participació ciutadana que es vehicula a través del patronat. Aquesta es tornarà a reformular per garantir-la. Justament, el consistori vol “que s’incrementi la participació” en els òrgans municipals i es tregui càrrega política, per fer-los més propers als ciutadans.

J. Garcia