.

Mercería 34 és un dels restaurants de Tarragon amb Solete Repsol. Foto: Cedida

Mercería 34 és un dels restaurants de Tarragon amb Solete Repsol. Foto: Cedida

La Guía Repsol ha incorporat aquesta tardor més de 350 nous bars, restaurants i locals d’oci al llistat de “Soletes”, en aquesta ocasió situats al centre de ciutats espanyoles i coneguts com a “Soletes de Centro”. Una cinquantena d’aquests establiments es troben a Catalunya i, d’ells, 9 són a la demarcació de Tarragona: 7 a la pròpia ciutat de Tarragona, i 2 més a Reus.

En concret, els nous establiments reconeguts amb Solete Guía Repsol a la demarcació són “El Tamboret”, “Amaranto”, “Jasmine”, “Osteria del Lab”, “Casa Quadrat”, “A la Vora de l’Ebre” i “Mercería 34”, a la ciutat de Tarragona, i “Ajumma” i “La Manigua” a la ciutat de Reus.

Aquesta tardor especialment la gent ha sortit al carrer a viure l’instant amb tantes ganes que sembla que les ciutats estan de festa permanent. Bars, restaurants i altres locals d’oci al centre han experimentat aquesta temporada que acaba de començar una afluència superior a anys anteriors. Els Soletes Guía Repsol, que recullen les tendències de cada moment, se centren per tant en l’efervescència que s’està produint als nuclis urbans.

“És l’època de l’any en què reprens la ciutat amb gana, com si l’haguessis estat trobant a faltar a l’estiu. Quedes amb amics, celebres amb la família i prens alguna cosa amb els companys de feina. Sempre hi ha un lloc perfecte segons el moment: per al cafè a mig matí, per al vermut, per convertir un dinar de treball en un gaudi, o per a una pica-pica informal abans del còctel més sofisticat. Els Soletes tenen aquesta versatilitat, per això estan triomfant de manera tan transversal”, explica Maria Ritter, directora de Guía Repsol.

Des del naixement dels Soletes, a l’estiu del 2021, els establiments premiats estan classificats en sis categories diferents. Així, hi ha bars, barres i tavernes, per quan ve de gust prendre una canya o un refresc i picar alguna cosa; cafeteries i pastisseries, per esmorzar i berenar rebosteria casolana o cafè acabat de torrar; restaurants i cases de menjars, per a un bon menú o sopar de luxe en un lloc assequible; o vinoteques i cocteleries, on brindar amb qualsevol excusa. El centre ha esdevingut l’entorn natural de les cuines de “fast good”, amb una proposta ràpida i senzilla, però honesta i ben feta, que ha arrelat en temps rècord.

Els Soletes reconeixen el valor de negocis que han resistit el pas dels anys i les modes sense perdre encant i clientela i recolza també joves que s’arrenquen amb el seu primer projecte. Seguint aquesta filosofia, Guía Repsol s’ha centrat a les capitals de província de tot Espanya, encara que altres ciutats com Cartagena, Gijón, Santiago de Compostel·la, Reus o Talavera de la Reina tampoc no han escapat al radar dels nostres experts.

Amb aquesta última entrega, ja són gairebé 3.600 establiments els que compten amb l’adhesiu de Solete Guía Repsol a la porta; llocs que pots consultar a la web de Guía Repsol o bé descarregant-te l’app de Guía Repsol, on descobriràs plans diferents per treure tot el partit possible tant als teus viatges per Espanya com als teus recorreguts per qualsevol poble o ciutat.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */