.

Espectadors al Teatre Tarragona. Foto tblog

Espectadors al Teatre Tarragona. Foto tblog

Tarragona tanca el 2013 amb un balanç cultural en positiu en el qual els Teatres de la ciutat, Tarragona i Metropol, han acollit al voltant de 67.000 espectadors, aconseguint fins i tot un èxit de demanda en la seva oferta d’espectacles, ja que dels 46 programats, 20 han fet exhaurir les entrades.

Després d’un 2012 complicat en el qual la ciutat va ser Capital de la Cultura Catalana, el 2013 ha significat una remuntada i “un canvi de paradigma en les polítiques públiques culturals” assenyala la nova regidora de Cultura, Begoña Floria, qui comenta que l’Ajuntament ha passat de ser un simple “repartidor de subvencions a un dinamitzador” donat que en temps de crisi i faltes de pressupost “el més important per a tos els agents i entitats es arribar a la gent”. Enguany s’hi han implicat més de 50 entitats.

Begoña Floria aquest matí en el balanç cultural del 2013

Begoña Floria aquest matí en el balanç cultural del 2013

En aquest sentit Tarragona “és una ciutat puntera i innovadora destacant en un model d’èxit consolidat com és el terreny 2.0” pel qual mitjançant les xarxes socials i l’APP ‘Agenda Cultural’ s’ha potenciat la filosofia del banc de la cultura basat en la dinamització i visibilització. L’aplicació suposa “un repositori i espai únic amb tota l’oferta cultural com mai abans s’havia fet, enguany uns 3.000 actes a l’aplicatiu” destaca Floria. L’han descarregat ja 10.000 usuaris i el total de seguidors a les xarxes és major als 6.000.

També ha estat un punt d’inflexió en projectes que havien tingut moments difícils com el Centre d’Art o d’entrebancs com en els Castells amb una aposta i nou reenfocament. El Concurs de Castells complirà 25 anys amb increment de colles participants, de les 30 que ja ho feien a 42.

Aquest esdeveniment de calat internacional complementa amb altres que també ho són com el Festival SCAN de fotografia o Tàrraco Viva que en 2014 celebrarà de forma especial el bimil·lenari de la mort d’August.

Al 2014 tampoc faltarà Santa Tecla que ha estat declarada com la festa amb millor programació de Catalunya, Dames i Vells celebraran 500 anys d’origen, els Focs Artificials, la Setmana Cantant o el Festival Dixieland entre d’altres. A més, al 2013 s’han potenciat gèneres com l’òpera i el ballet.

Floria ha comentat també que “buscarem sinergies territorials parlant amb els regidors culturals veïns” i la importància per donar oportunitats a joves creadors i emprenedors per donar-los un impuls i visibilitat.

Finalment ha conclòs dient que “Tarragona ha d’estar orgullosa del potencial cultural que té”

/* JS para menú plegable móvil Divi */