.

Un monitor pintant un dels murals. Foto: ACN

Després d’un cap de setmana ple d’activitats lúdiques i formatives, els 600 monitors i monitores participants a la ‘Monifesta’t 2014’ han posat el punt i final a la trobada amb una acció reivindicativa. La Rambla de Catalunya de Vila-seca s’ha omplert de murals que han realitzat per posar de manifest els motius que els porten a ser monitors de manera altruista.

El president d’Esplais Catalans, Raimon Carreras, ha valorat “molt positivament” la reunió, que ha estat un “èxit de participació”. Carreras també s’ha referit a l’actualitat, i s’ha mostrat partidari de protegir els més petits amb mesures com la Llei de Protecció de la Infància que vol tirar endavant el govern espanyol.

Ja tornen a faltar tres anys per a la propera ‘Monifesta’t’, la trobada que fan, periòdicament, els monitors i les monitores d’Esplais Catalans. Aquest cap de setmana han realitzat a Vila-seca la cinquena edició de la festa, amb activitats de formació -com ara tallers o debats- però també de lleure. Raimon Carreras, president d’Esplais Catalans (Esplac) s’ha mostrat molt satisfet amb el desenvolupament de l’esdeveniment. Així, ha explicat que s’ha aconseguit implicar “tots els territoris d’Esplais Catalans, i tots els esplais han pogut aportar propostes i activitats i s’han involucrat en l’organització”.

Com a fi de festa, els 600 participants han realitzat una acció reivindicativa. A la Rambla de Catalunya de Vila-seca han confeccionat uns murals on han plasmat els motius i valors de la seva tasca com a monitors. Finalment, s’ha llegit un manifest en què s’ha posat en valor el fet que ser monitor sigui una feina voluntària, amb un dels grups més importants de la societat, els nens.

Quant als més petits, Carreras ha parlat de l’informe que es va presentar divendres al Consell de Ministres sobre l’avantprojecte de Llei de Protecció de la Infància que vol aprovar el govern espanyol. La norma proposa, entre altres, que per accedir a professions que comportin un contacte habitual amb nens, s’estableix com a requisit indispensable no haver estat condemnat per delictes contra la llibertat sexual o explotació de menors. En aquest sentit, el president d’Esplac ha dit que “qualsevol mesura” d’aquest tipus “ens sembla estupenda”. També ha deixat clar que des d’Esplac, quan incorporen nous monitors, tenen una sèrie de mecanismes de control referits aquesta qüestió.

/* JS para menú plegable móvil Divi */