.

Imatge de la plaça de la Llibertat durant el passat Nadal. Foto: Cedida

L’impacte econòmic estimat de la Campanya de Nadal de Reus 2023-2024 ha estat de 67,5 milions d’euros. Això es desprèn de les dades aportades per l’estudi d’impacte econòmic que l’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Projecció de Ciutat, ha encarregat a l’empresa CERES i que s’ha presentat aquest dilluns al matí.

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha explicat que “aquesta és una xifra molt important i determina, novament, la força del comerç reusenc, la seva àmplia oferta estructurada i reforça l’estratègia d’una ciutat pacificada, amb una àmplia oferta d’aparcaments municipals a uns preus accessibles i una proposta d’oci familiar i cultural molt competitiva que fa que Reus sigui una ciutat per gaudir, tant per als visitants com per als residents”.

La captació de les dades de les persones enquestades es va fer des de finals de novembre a principis de gener que és el període analitzat i que coincideix amb els 45 dies de la campanya “Reus és Nadal”. S’ha fet un estudi d’impacte econòmic de la Campanya de Nadal i d’atracció comercial de la ciutat de Reus. Entre els residents a Reus, un 94% ha realitzat alguna compra de Nadal a la ciutat i, pel que fa als visitants, el 59% ha fet alguna compra relacionada amb les festes nadalenques durant el període analitzat.

Destaquen les compres fetes pels reusencs a la ciutat, que aporten prop de 24 milions d’euros, segons l’estudi. La resta es correspon als visitants de la ciutat, sobretot dels territoris més propers i suposa una xifra superior als 43 milions d’euros. Segons l’estudi, la despesa mitjana dels visitants a la ciutat és de 241 euros, per sota dels 366 euros de mitjana del públic local.

En aquest sentit, el sector roba i complements és el que suma més compres, tot i que el públic reusenc destaca especialment la compra de producte fresc i menjar a la ciutat. Cal recordar que l’enquesta preguntava per compres fetes específicament per Nadal i les diferents celebracions que hi ha aquestes dates.

En resum, les principals conclusions que s’obtenen de l’estudi són:

• Gairebé la totalitat de la població reusenca fa com a mínim alguna de les seves compres de Nadal a la ciutat.

• Roba i els complements apareix com un dels principals productes de compra per Nadal a la ciutat

• El Mercat de Nadal, l’Esfera de llum, l’espai un Nadal Rodó i el Carrussel són les activitats més visitades

• Una part molt important dels visitants de la ciutat per Nadal també consumeixen en establiments de restauració.

• La xarxa d’aparcaments municipals és la forma d’estacionament més utilitzada pels visitants.

• La gran majoria de la població que ha estat a Reus recomanaria venir a Reus durant el Nadal.