.

2023_11_24_01_VDM 005 Lectura Manifest dia Internacional Contra la Violencia Masclista. foto Tjerk van der Meulen 24.11.23 Tarragona (Tarragonés) Ajuntament de Tarragona

La plaça de la Font ha estat aquest matí l’escenari de la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. L’acte ha tingut lloc aquest divendres a les 11 h davant l’Ajuntament de Tarragona. Presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha comptat amb la participació de la consellera d’Igualtat, Cecilia Mangini, entre altres consellers i conselleres municipals. La lectura del manifest ha anat a càrrec de diverses consellers municipals, la treballadora en pràctiques de la conselleria d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona, Arual Fernández; la psicòloga del SIAD, Beatriz Duran; i la treballadora social i coordinadora del SIAD, Melissa Aibar.

Imatge de la performance ‘Les paraules fan mal’. Foto: Tjerk van der Meulen

La lectura del manifest ha anat acompanyada d’una performance de l’associació Dona Cançó titulada Les paraules fan mal.  Es tracta d’una performance de dansa contemporània que explica les emocions i sensacions que viu una dona quan rep menyspreus, insults, qualificatius grollers, amenaces… La violència que s’exerceix sobre les dones a través dels comentaris.

V.Tapias