.

Sortid de la comitiva municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Montse Muñoz. Fotos: Tots21 i Cedides

Creixell ha viscut aquest dimarts la festivitat grossa, amb la celebració de la festivitat de Sant Jaume, patró de la vila. L’cte principal ha estat la missa solemne i processó de la imatge, actes que han estat precedits per l’anada en comitiva de la corporació municipal a l’església de Sant Jaume, encapçalada per l’alcaldessa, Montse Muñoz. Han acompanyat la comitiva la cobla Cossetània.

Avui dia, aquesta festa de Sant Jaume està molt més reeixida d’actes en detriment de la Festa Major del Santíssim Sagrament que se celebra cada tercer diumenge del mes de setembre. Abans aquesta festa era la festa major grossa. Es feia per commemorar que la verema ja s’havia acabat. Però quan l’agricultura i especialment el conreu de la vinya i el cotó a Creixell van deixar pas al turisme com a principal motor econòmic de la Vila, la Festa Major de Sant Jaume es va consolidar com la Festa Major Grossa del poble.

Des del mes de juliol de l’any 2005, Creixell té una parella de gegants de la Vila, el Gilmundo i la Minerva, que enguany celebren el seu 18è aniversari. També hi ha la colla del Ball de Diables de Creixell, des de fa ja 13 anys. Aquests elements acompanyen la festa amb els cercavila i el correfoc i també a la Processó.

Jaume Garcia