.

Muntatge de la previsió

Muntatge de la previsió

El proper dilluns, 20 de gener, comencen les obres per la creació d’una àrea de jocs infantils a la plaça Jacint Verdaguer. Les obres tindran una durada de 3 setmanes i començaran amb la modificació de la jardineria existent per condicionar l’espai per a la instal·lació dels jocs. “És una plaça molt cèntrica, en una de les principals zones comercials de la ciutat i amb un gran percentatge de població infantil i comptava amb un dèficit de jocs infantils. Aquest projecte mira de canviar aquesta situació”, explica la regidora d’Espais Públics, Ivana Martínez. El pressupost de l’obra és de 35.870 euros.

Aquesta nova àrea de jocs infantils comptarà amb dues zones separades visualment per paviment continu de cautxú de 2 colors: sorra i blau, simulant una illa envoltada de mar per un costat. La zona de color sorra estarà composada per un tobogan en forma de castell i -la zona de mar amb 2 molles amb motius marins (una balena i un cavallet de mar)-, un petit vaixell i un balancí. Les dues molles tenen uns seients ergonòmics i manetes de polietilè. El balancí és de fusta laminada de pi silvestre amb una peça de contraxapat de color blau.

Amb aquesta obra es pretén millorar la plaça on actualment hi ha 2 jardineres d’obra de grans dimensions, reduint-les i creant 2 bancs de formigó amb lames de fusta i engrandint la zona central per crear una nova zona de jocs infantils pels més petits.

El castell-tobogán, d’unes dimensions de 2,2 x 1,3 metres i 1,2 metres d’alçada, estarà  format per una torre de 60 centímetres d’alçada amb tobogan (per a nens d’1 a 4 anys) i una escala d’accés.

Està previst fer una demolició de part de la jardinera per crear un banc de 21 metres lineals de mur de bloc de ferro i formigó amb un acabat amb lames de fusta tropical seguint el mateix disseny de la plaça i crear un paviment de seguretat de 4 centímetres de gruix per  poder esmorteir les possibles caigudes segons marquen les directrius de la Norma EN 1177. Actualment, hi ha un terra de granit.

Cada element de joc comptarà amb cartells informant de les edats d’ús.

Minimitzar les molèsties de les obres

Per aconseguir minimitzar les molèsties que puguin causar aquestes obres, l’Ajuntament de Tarragona farà servir una màquina de tall amb aigua per evitar fer pols i els inconvenients que això provoca. Un cop passades aquestes dues setmanes es procedirà a la instal·lació dels jocs infantils, del terra de cautxú i dels bancs de seure per al descans dels pares i mares, tasca que durarà aproximadament una setmana.

Aquestes tasques no representaran gran molèstia pels veïns, donat que estaran un una àrea acotada amb tanques i per a dur-les a terme no s’ha de fer soroll més enllà d’algun forat al terra.

/* JS para menú plegable móvil Divi */