.

La regidora delegada de l’àrea de Festes de l’ajuntament de Creixell, Pilar Romero, ha informat dels actes programats al poble per celebrar una Revetlla de Sant Joan atípica, així com de les limitacions i restriccions imposades pel coronavirus, en una nota feta púbica per a tots els convilatans que reproduïm a continuació íntegrament:

“Després de tres mesos de confinament, si tot evoluciona favorablement, la festivitat i la nit de Sant Joan esdevindrà la primera festa assenyalada en el calendari, on la família i els amics es podran retrobar per gaudir d’una nit especial.

És aquesta una nit màgica en què se celebra el solstici d’estiu. És una celebració que ha esdevingut a Catalunya una festa amb elements i costums molt marcats i simbòlics: el foc purificador, la Flama del Canigó, els banys de mitjanit, les herbes de sant Joan, les cançons, el ball o els guariments i més rituals màgics.

Però de ben segur que aquesta serà una Revetlla de Sant Joan diferent a totes les que hem viscut fins ara!.

Com a regidora delegada de l’àrea de Festes de l’ajuntament de Creixell, he volgut prioritzar la salut de les persones per damunt de tot, com no podia ser d’altra manera. Hi ha hagut malauradament moltes persones que ens han deixat a causa de la Covid19. Per tots ells i elles guardem un record entranyable. I precisament pels que ja no hi són, i per tots nosaltres, ara no podem fer passos enrere i ens hem de mantenir amatents i no abaixar la guàrdia.

Us volem seguir veient a totes i a tots. Per això no podrem fer el tradicional Ball de Revetlla que sempre fèiem a la plaça del Mirador.

Malgrat això, enguany amb la col·laboració del Ball de Diables de Creixell, el dimarts 23 de juny a les 20h. a la rambla de les Moreres, arribarà la Flama del Canigó i es farà la lectura del manifest.

A partir de les 22:00h. al mateix lloc, farem una petita foguera de Sant Joan. Per la pàgina  de facebook del Ball de Diables de Creixell es podrà seguir en directe l’encesa de la Foguera.

Fem un Sant Joan diferent amb grups reduïts, amb la família i els amics, però amb molta precaució, tant per evitar possibles contagis de la COVID-19 com per evitar els accidents fent un mal ús del material pirotècnic.

Si entre tots fem bé les coses, ens en sortirem. Una forta abraçada a totes i a tots”.

Redacció