.

Cartell promocional del programa. Foto: Cedida

Cartell promocional del programa. Foto: Cedida

BASF dona suport al programa de capacitació “Proveedores Sostenibles”, que comptarà en la seva primera edició amb la participació de més de 2.000 pimes proveïdores procedents de 38 països que sumen una força laboral conjunta de 140.000 empleats i empleades. La iniciativa, afavorida pel Pacte Mundial de Nacions Unides i la seva xarxa local a Espanya juntament amb la Fundació ICO i ICEX España Exportación e Inversiones, comptarà amb l’assistència de més de 300 pimes proveïdores de BASF.

Es tracta d’un projecte de caràcter internacional, en el qual participen organitzacions de 38 països diferents, entre els quals es troben: Espanya, Mèxic, el Brasil, el Perú, Portugal, els Estats Units, el Regne Unit, Colòmbia, Alemanya i Itàlia. Amb una durada de cinc mesos, el programa se centra en la capacitació en sostenibilitat, per a aconseguir un canvi real en els models empresarials de les pimes participants i inclou aspectes generals de la sostenibilitat, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les temàtiques integrades en els quatre blocs de Principis del Pacte Mundial (drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció) i, finalment, internacionalització de l’empresa, incentius i reporti d’informació no financera.

Per a Carles Navarro, director general de BASF a Espanya, “tots els elements de la cadena de valor formen part del canvi. La transformació sostenible de les empreses no sols requereix canvis dins de la pròpia organització, sinó amb la cadena de subministrament. Per tot això, la nostra organització aposta fermament per iniciatives com aquest programa, per a facilitar que el coneixement i els recursos estan disponibles per a totes les empreses. És fonamental acompanyar-nos i alinear-nos, i vincular la sostenibilitat a la innovació i la competitivitat. L’assoliment és i ha de ser un treball d’equip”.

Aquest projecte pilot liderat pel Pacte Mundial de l’ONU Espanya es dirigeix a pimes proveïdores de 17 entitats sòcies de la iniciativa, que han col·laborat tant en la definició dels continguts, com en la incorporació al programa de les pimes proveïdores de les seves cadenes de subministrament globals. Aquestes són: Abertis Infraestructuras, Accenture Spain, BASF Espanyola, BBVA, CaixaBank, Endesa, Grupo Antolin, Grupo Eroski, Grupo Santander, Grupo Tragsa, Iberdrola, Naturgy Energy Group, Navantia, PRESSA, Repsol, Sacyr, Sanitas.

En finalitzar el programa, l’anàlisi de resultats que permeti comprendre on es troben els principals reptes en matèria de sostenibilitat per al conjunt de pimes participants, així com les oportunitats de millora del programa, seran compartits amb les empreses participants.