TARRAGONA 21

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, el Port de Tarragona i amb el patrocini de Bodegues Pinord, ha presentat avui dilluns les V Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona. La presentació ha comptat amb l’assistència de la Cinta Pastó, Presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona; Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat; Adolf Allegue, representant de Bodegas Pinord i dels representants dels restaurants participants a les V Jornades Gastronòmiques del Romesco.

Imatge de la presentació duta a terme aquest matí a la Rambla Nova. Foto: Cedida

Pastó ha obert l’acte de presentació de les Jornades que s’han celebrat aquest matí a la Rambla Nova de Tarragona, i ha volgut posar de relleu la importància que té per la ciutat la dinamització del sector de la restauració amb esdeveniments com aquest. Així doncs, de l’1 al 18 d’octubre, 27 establiments de la ciutat, des de la Part Alta fins al Serrallo, passant per l’Eixample,  serviran menús i cassoletes amb el romesco com a protagonista, acompanyats de vins del Celler Pinord.

Els restaurants participants són: Restaurant Sol Ric, Restaurant Sol Ric Alta Taverna, Restaurant Cócula, Fòrum, La Sardineta, Restaurant La Morada, Mos, La Xarxa, Restaurant l’Arrosseria, El Pòsit del Serrallo, Restaurant La CucaFera, Casa Balcells, Restaurante El Paseo, Restaurant Nàutic Tarragona, De Vins, Mas Rosselló, Barhaus, Kraken, Octopusy, Ancora del Serrallo, Ancora del Port, Restaurant Bar Tabularium, Sentits, Bar Negresco, La Pepita, Maria Castaña, Bar Restaurant El Manjar.

Escribano ha volgut remarcar que “des de l’Associació, després de les Jornades de l’Arròs Mariner i del Gastrodelirium, seguim apostant per promoure el sector a la ciutat, a través de l’organització de Jornades com aquestes que ens ajuden a recuperar-nos i tirar endavant”. Aquest nou esdeveniment gastronòmic, com comenta Escribano “és per l’associació i per la ciutat una oportunitat per reactivar l’activitat als bars i restaurants de Tarragona, per promoure el consum de proximitat durant tot l’any i per posar de  relleu la qualitat gastronòmica dels restaurants i bars associats”.

A la pàgina web aeht.es/jornades-gastronomiques/tarragona-romesco s’hi poden consultar els menús i cassoletes que ofereixen els restaurants, tots ells maridats amb vins de les Bodegues Pinord. Els menús oscilen entre els 20€ i els 40€ i les cassoletes tenen un preu comú de 5€.

Per la seva banda, Allague, representant de Pinord, ha volgut posar de relleu “l’empenta i motivació per tirar endavant jornades tant necessàries”. I ha afegit “és un honor col·laborar-hi perquè són moments de recolzar-nos uns als altres”.

Redacció