.

.

TOTS 21


Dídac Nadal ha assenyalat que en la majoria de barris i en nombroses zones del centre de la ciutat hi ha línies elèctriques, de telèfon i de fibra òptica que pengen de les façanes dels edificis, de pals o de fanals.

“A Tarragona vivim sota un cablejat aeri”, ha manifestat aquest dilluns el candidat del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, que ha assenyalat que en la majoria de barris i en nombroses zones del centre de la ciutat hi ha línies elèctriques, de telèfon i de fibra òptica que pengen de les façanes dels edificis, de pals o de fanals. Nadal ha posat d’exemple el carrer Monestir de Poblet, l’Avinguda Maria Cristina, el Serrallo, la Part Baixa, les urbanitzacions La Llevantina i Cala Romana; i diversos barris de Ponent com ara Torreforta, Campclar i La Granja, entre altres.

“Són milers de cables que pengen d’una a banda a l’altra dels carrers i que, a banda de la mala imatge que generen, tenen efectes negatius per a la salut, perjudiquen el medi ambient, constitueixen un perill i vulneren la llei d’accessibilitat”,  ha afirmat el candidat a l’alcaldia, que considera que l’Ajuntament de Tarragona “ha d’actuar i posar fre a aquesta situació perquè les empreses subministradores no realitzaran aquest treball per iniciativa pròpia”.

Nadal aposta per posar en marxa un conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i totes les companyies elèctriques i de telecomunicacions que operen a la ciutat que tingui per objectiu l’eliminació progressiva del cablejat aeri i el seu soterrament. “Aquest conveni ha de fixar el fons econòmic que han d’aportar ambdues parts i el calendari d’actuacions prioritzant les zones més conflictives”, ha destacat l’alcaldable del PDeCAT.

“El soterrament d’aquests milers de cables aeris és una històrica reivindicació de nombroses entitats veïnals”, ha recordat Nadal, que considera que no es poden perdre més oportunitats per fer realitat aquesta demanda. “L’any 2009 es va renovar la xarxa de clavegueram del Serrallo i l’actuació no es va aprofitar per soterrar el cablejat aeri. Això està tornant a passar actualment a Cala Romana, on se substituiran les canonades i l’actuació tampoc contempla el soterrament del cablejat”, ha assenyalat el candidat a l’alcaldia.