.

Abascal vol que jutgin el president “per haver apel·lat a la continuació del cop d’Estat a través de la via eslovena”

Abascal vol que jutgin el president “per haver apel·lat a la continuació del cop d’Estat a través de la via eslovena”

El president de Vox, Santiago Abascal, ha advertit aquest dimecres al president de la Generalitat, Quim Torra, que el seu partit continuarà “amb l’actitud de defensar la legalitat” des dels tribunals. Abascal s’hi ha referit després que Torra hagi declarat aquest dimecres al TSJC com a investigat per desobeir la JEC, i s’hagi negat a respondre els advocats de Vox, que exerceix l’acusació popular, per “decència democràtica”. Durant una visita a Tarragona, el líder de Vox ha dit que l’assumpte dels llaços grocs “podria semblar menor” al costat d’expressions “gravíssimes per les quals Torra no està investigat, com haver apel·lat a la continuació del cop d’Estat a través de la via eslovena”. “En condicions normals i en un país on es respectessin les lleis, hauria de ser processat i jutjat per això”, ha opinat sobre el president del Govern.

El líder del partit ultradretà també s’ha mostrat “preocupat” perquè la fiscalia hagi demanat processar per organització criminal la cúpula de la CCMA -a més de càrrecs del Govern i empresaris- per l’1-O. “Vam demanar que TV3 fos intervinguda i no que s’apliqués el 155 d’estar per casa del PP, PSC i Cs”, ha afirmat. Abascal ha visitat aquest dimecres el Balcó del Mediterrani de Tarragona, on l’esperaven caps de llista i candidats del territori al 26-M, a més de simpatitzants i curiosos, que li han demanat fotografiar-se amb ell i, fins i tot, que els signés autògrafs. Posteriorment, també ha visitat el passeig de Jaume I de Salou.

El líder de Vox s’ha mostrat confiat que a les municipals i a les europees podran repetir “el gran triomf” del 28-A, malgrat que van fer campanya “amb pocs mitjans” i amb els “impediments de la JEC”. Abascal ha dit que aspiren a tenir representació “a totes les institucions” perquè “es produeixi una normalització de la vida política espanyola”.

El líder de Vox ha insistit que volen reformar la Constitució perquè l’Estat de les autonomies evolucioni “cap a un Estat unitari i políticament centralitzat”. Abascal ha afegit que aspiren a reformar la llei amb els mecanismes existents “i no amb referèndums il·legals per part d’un govern colpista contra el que no s’ha actuat com caldria”.

Abascal s’ha queixat de les “agressions sistemàtiques” i la “fustigació” contra el partit i els seus militants, tant a Catalunya com en d’altres indrets de l’Estat. A més, també ha criticat que se’ls hagi “demonitzat” i que “els mitjans hagin distorsionat” el seu missatge.

ACN. Roger Segura / Mar Rovira