.

L’elecció de l’alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset, com a nou president de l’Autoritat Portuària no ha sentat gens bé a l’ajuntament de Tarragona. La portaveu de l’equip de govern, Begoña Floría, ho ha deixat meridianament clar en un tuit al seu compte personal on carregava contra la decisió política de la Generalitat. “Des del respecte cap a la persona de Josep M. Cruset, alcalde de Riudoms, considero que és una molt mala notícia que el Govern nomeni president de Port de Tarragona algú sense lligams a la ciutat de Tarragona. Mai havia passat!!!”, exclama adjuntant una fotografia gens inòcua de Josep Fèlix Ballesteros amb cara que es podria considerar poc agraïda darrera de Cruset. La imatge correspon a un acte amb alcaldes de suport als Jocs Mediterranis. Ara bé, el precedent hi és, en la figura de l’exalcalde socialista de Constantí, Josep Maria Maceira. een el període 1995-1996.

Cal tenir present que el substituit al front del Port, Josep Andreu, sempre ha fet gala de tenir un excel·lent feeling personal amb el batlle socialista de Tarragona. I que en l’horitzó s’albira una guerra territorial entre Vila-seca (Cruset és una persona de confiança del seu alcalde, Josep Poblet) i la capital de la demarcació per acollir el dic definitiu d’atracament dels creuers.

Ballesteros demana “prudència”

La ràpida reacció de Floría ha estat atemperada per la tarda per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, durant la seva confirmació per la militància socialista com a candidat a la reelecció. “Deixeu-me que sigui prudent. He parlat amb el conseller (de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet), i m’ha dit que no es pot dir res fins demà”. El batlle ha afegit que “conec i valoro molt l’actual president” de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, “i conec i valoro molt el que sembla que pot ser el futur president. Fins que no estigui formalment nomenat no el valorarè”.

Ballesteros ha deixat anar, tanmateix “que el fet de no ser tarragoní no és un demèrit, sinó més aviat una notícia històrica. No recordo presidents del Port de Tarragona no tarragonins”. Quan se li ha recordat el cas de Maceira, ha puntualitzat “que vivia a Tarragona”. I finalment ha tret ferro a les declaracions de la seva portaveu: “Cadascú ha de manifestar el que cregui convenient i llestos”.

J.Siré